Θ. Μαυρομάτης : Πρωταρχική μας μέριμνα είναι η ασφάλεια των διερχομένων οχημάτων στην γέφυρα Αχελώου

Θέμα χρόνου είναι σύμφωνα με όσα ανέφερε στον ΔΥΤΙΚΑ FM και την Δήμητρα Λαοπόδη ο αντιπεριφερειάρχης υποδομών Θανάσης Μαυρομάτης, η φωταγώγηση της γέφυρας του Αχελώου. Στη γέφυρα που ενώνει την Αιτωλοακαρνανία ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης τον περασμένο Μάιο και το προσεχή Φθινόπωρο αναμένεται να εγκατασταθεί και ο φωτισμός. Με αυτή την εργολαβία θα ολοκληρωθούν οι παρεμβάσεις και θα διασφαλιστεί η ασφάλεια των διερχόμενων οδηγών.

«Πρωταρχική μας μέριμνα είναι η ασφάλεια  των διερχόμενων οχημάτων στη γέφυρα του Αχελώου.  Είναι δέσμευση του Περιφερειάρχη και η γέφυρα θα φωταγωγηθεί. Σκοπός ήταν να γίνει πιο νωρίς αλλά επειδή είμαστε νοικοκυραίοι και είμαστε των έργων και όχι των λόγων πήγαμε λίγο πιο πίσω.  Μας επηρέασε ο κορωνοιός παρόλα αυτά δουλέψαμε πολύ περισσότερο από το αναμενόμενο, αλλά όχι όσο θα θέλαμε», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Μαυρομάτης

Ο κ. Μαυρομάτης αναφέρθηκε στο έργο ύψους 16 εκ ευρώ που αφορά την αλλαγή των φωτισμού με λάμπες led σε όλη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.  Τον προσεχή Σεπτέμβριο αναμένεται νέα εργολαβία 3 εκ ευρώ στην οποία θα συμπεριληφθεί και ο φωτισμός της γέφυρας του Αχελώου.  Το κόστος της φωταγώγησης αγγίζει τα 500 χιλ ευρώ. «Γίνεται ένας αγώνας να ξαναγίνει η εθνική, εθνική οδός» σημείωσε ο αντιπεριφερειάρχης υποδομών.

Ο κ. Μαυρομάτης κλήθηκε να σχολιάσει και την απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου για την μετάδοση ζωντανά μέσω διαδικτύου των συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου. Το περιφερειακό συμβούλιο πήρε ομόφωνα απόφαση να μεταδίδονται ζωντανά οι συνεδριάσεις του, πιθανόν και κάποιων επιτροπών. Αυτό όμως που πρέπει να ξεκαθαρίσουμε είναι ότι τα πράγματα τα διέπουν κάποιοι κανόνες και νόμοι. Πριν τον κορωνοιό οι συνεδριάσεις επιτροπών ήταν ανοιχτές προς το κοινό και μπορούσε κάποιος να το παρακολουθήσει στην Πάτρα. Εμείς προχωράμε ένα βήμα παραπέρα  Θα μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει το περιφερειακό συμβούλιο από το σπίτι του. «εννέα χρόνια περιφερειακής αρχής Κατσιφάρα ο κόσμος δεν έπρεπε να ενημερώνεται; Πέρασαν δυο χρόνια και τους φορέσαμε τα γυαλιά για πράγματα που μας έλεγαν δεν γίνονται. Δείξαμε ότι με σκληρή δουλειά και μεθοδικότητα  αλλάζουμε τον τόπο μας»

Αφήστε μια απάντηση