Καιρός: Προειδοποίηση Αρναούτογλου – «Μπαίνουμε στη δίνη παρατεταμένης αφρικανικής ζέστης»

Ο γνωστός μετεωρολόγος έκανε λόγο για ακραία ζέστη, εφιστώντας την προσοχή στις ευπαθείς ομάδες.

Μπροστά σε ένα νέο, παρατεταμένο κύμα καύσωνα βρίσκεται όλη η χώρα η οποία τις επόμενες ημέρες θα μετατραπεί σε… καμίνι, με θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών.

Ο μετεωρολόγος, Σάκης Αρναούτογλου, μέσα από το Facebook, παρουσίασε ένα πίνακα ο οποίος δείχνει τη σταδιακή αύξηση της θερμοκρασίας, η οποία θα «σκαρφαλώσει» πάνω από τα… κόκκινα!

Συγκεκριμένα, σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας αναμένεται από τη Δευτέρα και από τα Δυτικά, με την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου να προβλέπεται πολύ ζεστή.Ειδικότερα, από την Τετάρτη, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων έρχεται νέος καύσωνα παρατεταμένης διάρκειας, με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει μέχρι και τους 42 βαθμούς κελσίου.

Καιρός: Προειδοποίηση Αρναούτογλου - «Μπαίνουμε στη δίνη παρατεταμένης αφρικανικής ζέστης»
«Καμίνι» η χώρα τις επόμενες ημέρεςIntime

Καιρός: Ο γνωστός μετεωρολόγος έκανε λόγο για ακραία ζέστη, εφιστώντας την προσοχή στις ευπαθείς ομάδες.

Μπροστά σε ένα νέο, παρατεταμένο κύμα καύσωνα βρίσκεται όλη η χώρα η οποία τις επόμενες ημέρες θα μετατραπεί σε… καμίνι, με θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών.ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ

Ο μετεωρολόγος, Σάκης Αρναούτογλου, μέσα από το Facebook, παρουσίασε ένα πίνακα ο οποίος δείχνει τη σταδιακή αύξηση της θερμοκρασίας, η οποία θα «σκαρφαλώσει» πάνω από τα… κόκκινα!https://d5b835c37410bee3cd7d2f12c2d4a16f.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.html

Συγκεκριμένα, σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας αναμένεται από τη Δευτέρα και από τα Δυτικά, με την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου να προβλέπεται πολύ ζεστή.

Ειδικότερα, από την Τετάρτη, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων έρχεται νέος καύσωνα παρατεταμένης διάρκειας, με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει μέχρι και τους 42 βαθμούς κελσίου.

Ο Σάκης Αρναούτογλου αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Στη δίνη παρατεταμένης αφρικανικής ζέστης εισέρχεται η χώρα!

Προσοχή στα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες από τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας!

– να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί ώστε να αποφευχθούν προβλήματα υγείας, όπως θερμική εξάντληση και θερμοπληξία, που μπορεί να προκληθούν εξαιτίας των πολύ υψηλών θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν

– Ιδιαίτερη μέριμνα συνιστάται για τα μωρά και τα μικρά παιδιά, καθώς και τους ηλικιωμένους και τους πάσχοντες από χρόνια νοσήματα για την προστασία τους από τις υψηλές θερμοκρασίες

 Δεν αφήνουμε ποτέ τα ζωάκια μας μέσα σε αυτοκίνητο, έστω κι αν επιστρέψουμε σε 2 λεπτά καθώς αυτό πολύ γρήγορα θα έχει μετατραπεί σε φούρνο. Είναι λάθος να πιστεύουμε ότι ένα ανοιχτό παράθυρο ή ένα σκίαστρο στο τζάμι προστατεύει το ζώο από τις συνέπειες της ζέστης»

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση