Νέο κρούσμα εμβολιασμού «μαϊμού» -Καταγγελία για υπάλληλο στο νοσοκομείο του Μεσολογγίου

Ένα νέο περιστατικό εικονικού εμβολιασμού, αυτή τη φορά στο νοσοκομείο Μεσολογγίου, εξετάζουν οι αρμόδιες Αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών είχε αποκαλυφθεί η περίπτωση ενός ειδικευόμενου ιατρού στο Ασκληπιείο Βούλας ο οποίος καταχώρισε ως εμβολιασμένους πέντε ανθρώπους του περιβάλλοντός του, δίχως ποτέ να τους κάνει την ένεση.

Όπως αναφέρει στο iefimerida.gr, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) Μιχάλης Γιαννάκος, «πρωταγωνίστρια» στη νέα υπόθεση είναι «μια υπάλληλος παραϊατρικών επαγγελμάτων, που απασχολείται στο φαρμακείο του νοσοκομείου Μεσολογγίου».

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, η συγκεκριμένη υπάλληλος «είχε κλείσει ραντεβού για να κάνει τη δεύτερη δόση του εμβολίου την περασμένη Πέμπτη στο εμβολιαστικό κέντρο του νοσοκομείου Μεσολογγίου. Και την επόμενη μέρα καταχωρίστηκε ως “πλήρως εμβολιασμένη” στο πληροφοριακό σύστημα που διαχειρίζεται το νοσοκομείο».

Γιαννάκος: Απαράδεκτο, ζητούμε παραδειγματική τιμωρία
Παρά ταύτα, συνεχίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, «το προσωπικό του εμβολιαστικού κέντρου του νοσοκομείου κατήγγειλε ότι η συγκεκριμένη συνάδελφος την ημέρα που, δήθεν, εμβολιάστηκε δεν είχε καν εμφανιστεί στο νοσοκομείο και στο εμβολιαστικό κέντρο».

Το γεγονός ότι δεν εμβολιάστηκε, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ, επιβεβαιώθηκε και από ένα ακόμη στοιχείο: ότι εκείνη την ημέρα υπήρχε μια πλεονάζουσα δόση -δηλαδή που ουδέποτε χρησιμοποιήθηκε.

«Θα πρέπει να εξεταστεί αν υπήρχε και συνέργεια από κάποιον που εργάζεται στο εμβολιαστικό κέντρο. Γιατί κάποιος θα πρέπει να την καταχώρισε ότι εμβολιάστηκε. Πλέον εγείρονται ερωτήματα και για το αν η υπάλληλος αυτή έκανε και την πρώτη δόση» τονίζει ο κ. Γιαννάκος.

Η διοίκηση του νοσοκομείου διέταξε τη διενέργεια Ένορικης Διοικητικής Εξέτασης και έστειλε την υπόθεση στον Εισαγγελέα. «Έπραξε πολύ σωστά η διοίκηση του νοσοκομείου. Είναι απαράδεκτη ενέργεια και ως ΠΟΕΔΗΝ ζητούμε παραδειγματική τιμωρία, τόσο για την ίδια όσο και για τυχόν συνεργούς» ανέφερε καταλήγοντας ο πρόεδρος τη ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.

Πηγή: iefimerida.gr

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση