Θράκη: Σπείρα κρατούσε ομήρους μετανάστες και ζητούσε λίτρα

Σπείρα Ελλήνων παραλάμβανε μη νόμιμους μετανάστες που έφταναν παράνομα στη χώρα από την Τουρκία μέσω δύσβατων σημείων της ελληνοτουρκικής μεθορίου και τους κρατούσαν φυλακισμένους, απαιτώντας λύτρα από τους ίδιους και συγγενείς τους στις πατρίδες τους.

Την είσοδο των αλλοδαπών στο ελληνικό έδαφος αναλάβανε ένας άγνωστος συνεργός του κυκλώματος, ο οποίος την περασμένη Τρίτη οδήγησε πεζή επτά μετανάστες σημείο σε αγροτική περιοχή της Ροδόπης. Εκεί συναντήθηκαν με τα βασικά μέλη του, έναν 32χρονο και έναν 22χρονο οι οποίοι τους μετέφεραν με δύο οχήματα στο σπίτι του πρώτου σε οικισμό της Κομοτηνής.

Στο σπίτι αυτό τους κρατούσαν παράνομα με βία και απειλές, για να τους υποχρεώσουν να επικοινωνήσουν με τις οικογένειές τους και να τους ζητήσουν να πληρώσουν χρήματα για να αφεθούν ελεύθεροι! Όμως, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Κομοτηνής ενημερώθηκαν για τις αρπαγές και, μαζί με άνδρες του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου Ροδόπης, έκαναν το μεσημέρι της Παρασκευής έφοδο στο σπίτι του 32χρονου, του πέρασαν χειροπέδες και απελευθέρωσαν τους επτά φυλακισμένους αλλοδαπούς.

Από από τις έρευνες, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του 22χρονου στην υπόθεση, καθώς και μιας 24χρονης στον λογαριασμό της οποίας μετέφεραν 400 ευρώ συγγενικά πρόσωπα των κρατούμενων αλλοδαπών.

Σε βάρος όλων σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, αρπαγή, εκβίαση και διευκόλυνση μεταφοράς αλλοδαπών στην ελληνική επικράτεια, με την οποία ο 32χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης.

Η Ασφάλεια Κομοτηνής συνεχίζει την προανάκριση για να εξακριβώσει αν είχαν φυλακίσει και εκβιάσει και άλλους παράτυπους μετανάστες.

ΠΗΓΗ: https://www.protothema.gr/greece/article/1148193/thraki-speira-kratouse-omirous-metanastes-kai-zitouse-litra/?utm_term=Autofeed&utm_medium=Social&utm_source=Facebook#Echobox=1627813561

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση