Πρώτος νεκρός στις φωτιές – Τραυματίστηκε θανάσιμα στην Ιπποκράτειο Πολιτεία

Έχασε τη ζωή του άνδρας 38 με 40 ετών, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι ενώ βρισκόταν στην Ιπποκράτειο Πολιτεία η οποία πλήττεται από τη μεγάλη φωτιά.

Οι πληροφορίες για τις συνθήκες θανάτου του είναι συγκεχυμένες. Ο άτυχος άνδρας φέρεται να επενέβαινε σε μηχανή. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΚΑΤ, έπεσε πάνω του στύλος της ΔΕΗ.

Υπάρχουν όμως και άλλες πληροφορίες που αναφέρουν ότι γλίστρησε με τη μοτοσικλέτα σε νερά και έπεσε κάτω ή ότι χτύπησε πάνω σε καλώδια ρεύμα. Διερευνάται επίσης αν επέβαινε και με άλλον άνθρωπο στο όχημα.

Πυροσβέστες που βρίσκονταν στο σημείο τον βρήκαν δίπλα στη μηχανή του και προχώρησαν σε πρώτες βοήθειες, κάνοντάς του ΚΑΡΠΑ.

Παράλληλα, έγινε αγώνας δρόμου για την αναζήτηση ασθενοφόρου και τη μεταφορά του άνδρα από την Ιπποκράτειο Πολιτεία στο ΚΑΤ, κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες.

O άτυχος άνδρας διακομίστηκε σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο ΚΑΤ, όπου οι γιατροί έκαναν προσπάθειες ανάνηψης επί 70 ολόκληρα λεπτά.

Δυστυχώς, δεν τα κατάφερε. Σύμφωνα με πληροφορίες ο άτυχος άνδρας φέρεται να ήταν εθελοντής ο οποίος είχε βρεθεί στο σημείο για συνδράμει στην κατάσβεση.

Τι γίνεται με τους υπόλοιπους τραυματίες

Σε νοσοκομεία της Αθήνας έχουν διακομιστεί τουλάχιστον 9 περιστατικά με  5 εγκαυματίες, έναν τραυματία και 3 συμπολίτες μας με αναπνευστικά προβλήματα.

Στη Βόρεια Εύβοια, έχουν διακομιστεί 11 περιστατικά στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας

Στο ΚΥ Αρχαίας Ολυμπίας έχουν προσέλθει συνολικά 10 πολίτες με ήπια αναπνευστικά προβλήματα και θλαστικά τραύματα και 2 πυροσβέστες με ελαφρά εγκαύματα.

Στο Νοσοκομείο Πύργου διακομίστηκαν 4 ηλικιωμένοι με ήπια αναπνευστικά προβλήματα και παρέμειναν για φιλοξενία μέχρι να προωθηθούν σε ξενώνες της Εκκλησίας.

Επίσης, στο Νοσοκομείο Πύργου διακομίστηκαν και δύο πυροσβέστες που τραυματίστηκαν έπειτα από ανατροπή οχήματος.

Στο ΚΥ Αρεόπολης Λακωνίας προσήλθαν 4 πολίτες με ήπια αναπνευστικά προβλήματα.

Στο ΚΥ Μελιγαλά Μεσσηνίας παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες σε 2 πολίτες και 2 πυροσβέστες.

Χαμός στο ΚΑΤ

Την ίδια ώρα, στο ΚΑΤ επικρατεί πανικός. Η προσέγγιση είναι δύσκολη λόγω ουράς χιλιομέτρων στην Εθνική Οδό. Τα ασθενοφόρα φτάνουν το ένα μετά το άλλο.

Οι γιατροί χρειάστηκε να διώξουν οικογένειες ασθενών εξαιτίας της πολυκοσμίας και των πολλών περιστατικών .

ΠΗΓΗ: https://www.in.gr/2021/08/06/greece/protos-nekros-stis-foties-traymatistike-thanasima-se-troxaio-stin-ippokrateio-politeia/

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση