Κλίνει το γόνυ η χώρα στους ήρωες πυροσβέστες και εθελοντές

Έδωσαν και εξακολουθούν να δίνουν τιτάνια μάχη με τις φλόγες

Πιστοί στο καθήκον. Έδωσαν και δίνουν τιτάνια μάχη με τις φλόγες. Στην πρώτη γραμμή του πύρινου μετώπου με όλες τις πιέσεις από φύση, αλλά και από ανθρώπους να τους καταπλακώνει. Σήκωσαν στους ώμους τους το βάρος μιας χώρας που καιόμενη βρέθηκε στο έλεός τους και εκείνοι δεν με θάρρος, τόλμη, αυταπάρνηση και ανθρωπιά, πάλεψαν με τις φλόγες για να σώσουν ανθρώπους, ζώα, περιουσίες, δάση αλλά και την επόμενη ημέρα.

Ο λόγος για τους πυροσβέστες, γυναίκες και άνδρες, αλλά και για τους εθελοντές που πέρασαν μέσα από την πύρινη λαίλαπα με αυτοθυσία για να την περιορίσουν. Έδωσαν το σύνθημα του «όλοι μαζί», του «καθήκοντος», της «αλληλεγγύης», της «ανθρωπιάς» και με την δουλειά τους έχουν μεταφράσει με τον καλύτερο τρόπο αυτό την λέξη «ήρωας» στα μάτια όλων εμάς, που από τον καναπέ μας βλέπαμε τα δραματικά ρεπορτάζ των δημοσιογράφων που επίσης βρίσκονταν στο μέτωπο της φωτιάς για να καταγράψουν αυτούς τους ήρωες, την δουλειά τους, την μάχη τους και πολλές φορές την απόγνωση.

ΠΗΓΗ: https://www.parapolitika.gr/stories/article/1131889/edosan-kai-exakolouthoun-na-dinoun-titania-mahi-me-tis-floges/

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση