Με καθυστέρηση έξι μηνών, πράττετε τα αυτονόητα κ.Δήμαρχε

Προς ενημέρωση των δημοτών και προς απάντηση πρόσφατου δημοσιεύματος εκ του γραφείου τύπου του δημάρχου Ιεράς πόλεως Μεσολογγίου θα θέλαμε να ενημερώσουμε για τα εξής:


Το πρόγραμμα βοήθεια στο σπίτι είναι εξοφλημένο μέχρι και τον Ιούλιο του 2021, όπως άλλωστε και τα προηγούμενα χρόνια, διότι μερίμνησε το αρμόδιο υπουργείο για την εξόφληση αυτού, αφού κατέβαλε τη χρηματοδότηση για πρώτη φορά λόγο πανδημίας, μέχρι και Σεπτέμβριο του 2021, ενώ παράλληλα απλοποίησε τις διαδικασίες είσπραξης σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Επίσης τα χρήματα δίνονται απευθείας στο φορέα χωρίς ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα, ενώ εντός του μηνός Σεπτεμβρίου θα δοθεί και η β δόση προκειμένου να καλυφθεί και ο μήνας Οκτώβριος αλλά και Νοέμβριος.


Όσον αφορά το πρόγραμμα ΚΔΑΠ, δεδομένου ότι φέτος η χρηματοδότηση δεν επαρκούσε για να καλύψει τις δομές των δημοτικών ΚΔΑΠ, το αρμόδιο υπουργείο μερίμνησε και ενίσχυσε όλες τις δομές των δήμων πανελλαδικά με επιπλέον χρηματοδότηση, προκειμένου να εξοφληθούν οι εργαζόμενοι ενόψει της πανδημίας.

Συγκεκριμένα μέσω του προγράμματος Φιλόδημος διατέθηκε στο δήμο, ο οποίος με τη σειρά του έπρεπε να δώσει στην κοινωφελή επιχείρηση το ποσό των 208.000 ευρώ, προκειμένου να ενισχυθούν οι δημοτικές δομές ΚΔΑΠ. Το ποσό αυτό υπήρχε εδώ και κάποιους μήνες διαθέσιμο στο ταμείο του δήμου αλλά η δημοτική κοινωφελής επιχείρηση λόγω διπλασιασμού του χρέους στο ΕΦΚΑ επί θητείας της νέας δημοτικής αρχής αδυνατούσε να εκδόσει ασφαλιστική ενημερότητα και δεν μπορούσε να το εισπράξει μέχρι τώρα.


Κύριε δήμαρχε αν η αύξηση του χρέους στο ΕΦΚΑ και η καθυστέρηση από μέρους σας για οποιαδήποτε μέριμνα σχετικά με την είσπραξη του ποσού από το Φιλόδημος θεωρείται κατόρθωμα δικό σας και της διοίκησης της κοινωφελούς, τότε ας το κρίνουν οι δημότες. Διότι αν δεν είχατε διπλασιάσει το χρέος στο εφκα οι εργαζόμενοι των ΚΔΑΠ θα ήταν εξοφλημένοι καιρό πριν, διότι φρόντισε το αρμόδιο υπουργείο για αυτό και όχι εσείς.

Δημοτικός Σύμβουλος Ι.Π Μεσολογγίου

Μέλος Δ.Σ Κοινωφελούς Επιχείρησης

ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΕΓΑΣ

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση