Δυσαρέσκεια προκαλούν οι αποφάσεις της Δημοτικής Αρχής για την Λαϊκή Βραδιά στην Μάστρο

Θα θέλαμε να κάνουμε τα εξής ερωτήματα προς τον Δήμαρχο Μεσολογγίου κ.Κώστα Λύρο καθώς και την Αντιδήμαρχο Οινιαδών κ Γερασιμούλα Γούργαρη:

  1. Υπάρχει απόφαση της επιτροπής ποιότητας Ζωής ώστε να κλείσει ο δρόμος που συνδέει την Μάστρο με το Νεοχώρι για να γίνει η λαϊκή βραδιά που οργανώνει ο Δήμος;;
  2. Υπάρχει αίτημα από το Δήμο προς το Αστυνομικό Τμήμα Αιτωλικού για να κλείσει ο συγκεκριμένος δρόμος και να πραγματοποιήσετε την Λαϊκή Βραδιά;;
  3. Για ποιους λόγους δεν λαμβάνεται υπόψη σας την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας Μάστρου που ζητάει την αναβολή της σημερινής εκδήλωσης και τον προσδιορισμό της σε νέα ημερομηνία, νέο χώρο υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού Συλλόγου του χωριού ( Άγιος Ιωάννης) που Πρόεδρος είναι η Αντιδήμαρχος Οινιαδών κ. Γερασιμούλα Γούργαρη.

Ολα αυτα τα ερωτήματα και πολλά άλλα ακόμη έχουν πολλοί κάτοικοι της Μάστρου και ένα από αυτούς είναι ο κ. Μάτσικας Γεώργιος που καταγγέλει τα εξής:

Αναγκάζομαι δυστυχώς και με λυπεί το γεγονός να καταγγείλω ως επιχειρηματίας εστίασης και κάτοικος Μάστρου την Δημοτική Αρχή Λύρου,την οποία στήριξα με κάθε τρόπο,γιατί λειτουργεί επιλεκτικά.


Συγκεκριμένα για αύριο 14 Αυγούστου 2021 η Δημοτική αρχή μετά από 2 χρόνια απραξίας σε πολιτιστικές εκδηλώσεις έχει προγραμματίσει λαϊκη βραδιά στο χωριό μας.

Το σωστό και δίκαιο ήταν η εκδήλωση να γίνει σε δημόσιο χώρο(Προαύλιος χώρος Σχολείου)και αν ήθελαν οι πολιτιστικοί σύλλογοι ή τα μαγαζιά του χωριού να αναλάβουν την εκδήλωση από άποψη οργάνωσης( φαγητών ή ποτών).

Αντί αυτού αιφνιδιαστικά ενημερωθήκαμε ότι η παραπάνω εκδήλωση θα γίνει σε ιδιωτικό χώρο, μπροστά σε συγκεκριμένο κατάστημα”αρεστό και επιλέξιμο”από την παρούσα δημοτική αρχή.


Το ίδιο συνέβη πριν λίγες μέρες και σε γειτονικό χωριό.Αλήθεια αυτή είναι η δημοτική αρχή που στήριξα των αρχών και του ήθους? Εκτός των άλλων το τοπικό συμβούλιο σε έκτακτη συνεδρίαση αποφάσισε να γίνει η εκδήλωση σε δημόσιο και όχι στο συγκεκριμένο χώρο. Αλλά και αυτό το γράψατε στα παλιά σας υποδήματα,όπως και όλους εμάς.

Η χωρική αντιδήμαρχος κ.Μέμη Γούργαρη γιατί δεν πήρε θέση για το συγκεκριμένο θέμα? Εκτός της θεσμικής της ιδιότητας είναι και κάτοικος του χωριού και έπρεπε να αφουγκραστεί την πλειοψηφία των κατοίκων και να πράξει το δίκαιο και να είναι αντικειμενική. Δυστυχώς από ότι φαίνεται δεν εισακούγεται στον Δήμαρχο και είναι απλά διακοσμητική.

Με πικρία αναφέρω όλα τα παραπάνω,αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα.Δημιουργική ανατροπή για λίγους και “εκλεκτούς”.
Προχειρότητα σε όλα!!!
Πίστεψα σε εσάς,αλλά τώρα θα είμαι απέναντί σας!!!
Μάτσικας Γιώργος
Επιχειρηματίας εστίασης στη Μάστρο.

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση