Σαρηγιάννης: «Η Αιτωλοακαρνανία βρίσκεται ήδη πάνω από το όριο της περιοχής ανησυχίας»

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι αναφορές της ανάλυσης της ομάδας του καθηγητή Δημοσθένη Σαρηγιάννη για την Αιτωλοακαρνανία, όπου τα κρούσματα παρουσιάζουν αυξητικές τάσεις το τελευταίο διάστημα.

Το enikos.gr καθημερινά, μετά τις ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ για τον κορωνοϊό παρουσιάζει την ποσοτική ανάλυση των επιδημιολογικών δεδομένων, σε συνεργασία με την ομάδα του Δημοσθένη Σαρηγιάννη, διευθυντή του Εργαστηρίου Περιβαλλοντικής Μηχανικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και διευθυντή της Ερευνητικής Ομάδας HERACLES για το Εκθεσίωμα και την Ανθρώπινη Υγεία του Κέντρου Διεπιστημονικής Έρευνας και Καινοτομίας του ΑΠΘ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, ο αριθμός κρουσμάτων της Κυριακής ανέρχεται στα 1.888 νέα κρούσματα, με τα αποτελέσματα να συνάδουν με τις προβλέψεις της υπολογιστικής πλατφόρμας CORE (n=1902), που λαμβάνουν υπόψη την διασπορά όλων των μεταλλαγμένων στελεχών του SARS-CoV-2. Ο αριθμός των τεστ που πραγματοποιήθηκαν ήταν 50.272 και σε συνδυασμό με τον αριθμό των κρουσμάτων, ο δείκτης θετικότητας διαμορφώθηκε στο 3,2%.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι αναφορές της ανάλυσης για την Αιτωλοακαρνανία, όπου τα κρούσματα παρουσιάζουν αυξητικές τάσεις το τελευταίο διάστημα.

Πορεία του ημερησίου αριθμού των κρουσμάτων (κυλιόμενος μέσος όρος 7 ημερών) στην Αιτωλοακαρνανία

Συγκεκριμένα τονίζεται:

«Στην Αιτωλοακαρνανία όπου εντοπίσθηκαν 27 κρούσματα, παρατηρείται μειωμένος αριθμός κρουσμάτων σε σχέση με το Σάββατο (55 κρούσματα), και ενώ βρίσκεται ήδη πάνω από το όριο της περιοχής ανησυχίας, πλέον διαμορφώνεται ισχυρή ανοδική τάση.

Όσον αφορά επιμέρους περιοχές, αρκετές πλέον βρίσκονται πάνω από το όριο χαρακτηρισμού ως κόκκινες, όπως η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη η Λάρισα, η Καρδίτσα, τα Τρίκαλα, η Αχαΐα, η Λακωνία, η Αργολίδα, η Αρκαδία, η Κορινθία, η Μεσσηνία, η Ηλεία, η Αιτωλοακαρνανία, η Εύβοια, η Βοιωτία, η Φθιώτιδα, η Φωκίδα, τα Ιωάννινα, η Θεσπρωτία, η Πρέβεζα, η Άρτα, η Κοζάνη, η Ημαθία, η Πέλλα, το Κιλκίς, η Καβάλα, η Φλώρινα, η Πέλλα, η Δράμα, οι Σέρρες, η Χαλκιδική, η Πιερία, η Ξάνθη, ο Έβρος, το Ηράκλειο, τα Χανιά, το Ρέθυμνο, το Λασίθι, η Κέρκυρα, η Λέσβος, η Χίος, η Πάρος, η Ζάκυνθος, η Μύκονος, η Σαντορίνη, η Θάσος και η Ρόδος».

Ωστόσο, τονίζεται ότι περισσότερο ανησυχητικές είναι οι τάσεις που παρουσιάζονται σε τουριστικούς προορισμούς.

Πηγή enikos.gr

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση