«Θρίλερ» με Αλγερινό που κατηγορείται για τρομοκρατία – Συνελήφθη σε ξενοδοχείο της Αθήνας

Ένα απίστευτο θρίλερ, με άρωμα τρομοκρατίας και πρωταγωνιστή τον γιο μιας γυναίκας των μυστικών υπηρεσιών της Αλγερίας, διαδραματίζεται εδώ και μερικές ημέρες στην Ελλάδα, απασχολώντας την Δικαιοσύνη. Η απίστευτη υπόθεση ξεκίνησε στις 23 Ιουλίου 2021 όταν ο 22χρονος Γιακούμπ Μπελασί, συνελήφθη σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας μετά από ένταλμα της Interpol κατόπιν αιτήματος της Αλγερίας η οποία έχει ασκήσει ποινική δίωξη σε βάρος του για τρομοκρατία.

Συγκεκριμένα ο 22χρονος στις αρχές Ιουνίου του 2021 έκανε τηλεφωνική φάρσα στους διεθνείς αερολιμένες Bejaia και Annaba της Αλγερίας σχετικά με επικείμενη τρομοκρατική επίθεση σε αεροσκάφος της Air France που εκτελούσε πτήση για τον διεθνή αερολιμένα του Παρισίου Σάρλ Ντε Γκωλ και σε αεροσκάφος των Αιθιοπιανών αερογραμμών που εκτελούσε το δρομολόγιο αλ Ντιαμένα (Τσαντ) – Παρίσι.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αρχές στο Παρίσι όπου διαπιστώθηκε ότι τα τηλεφωνήματα που είχαν γίνει από την Ελλάδα ήταν φάρσα. Ωστόσο, οι διωκτικές αρχές της Αλγερίας κατηγορούν τον Γιακούμπ Μπελασί και όπως αναφέρουν τα διωκτικά έγγραφα, για συμμετοχή σε τρομοκρατική ομάδα που δραστηριοποιείται στο εξωτερικό με σκοπό να παραβιάσει τα συμφέροντα της Αλγερίας, για διάπραξη τρομοκρατικών πράξεων σε βάρος μέσων μεταφοράς, για σκόπιμη διατάραξη της πλοήγησης των αεροσκαφών και της ασφαλούς πτήσης τους και για σκόπιμη παροχή ψευδών πληροφοριών γνωρίζοντας ότι μπορεί να διακινδυνεύσει η ασφάλεια αεροσκάφους εν πτήσει. Η Αλγερία έχει καταθέσει αίτημα στις ελληνικές αρχές για έκδοση του 22χρονου, ωστόσο ο Αλγερινός θα προσφύγει για να μην εκτελεστεί η έκδοσή του.

Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι δεν έχει καμία συμμετοχή σε διάπραξη τρομοκρατικών πράξεων σε βάρος μέσω μεταφοράς, παρά μόνο ότι έκανε φάρσα. Άλλωστε δεν υπήρξε κανένα αίτημα έκδοσης του στην Γαλλία παρότι οι πτήσεις για τις οποίες κατηγορείται ότι τηλεφώνησε για βόμβα έγιναν με προορισμό το Παρίσι. Ο Γιακούμπ Μπελασί ισχυρίζεται ότι οι κατηγορίες που του προσάπτουν οι διωκτικές αρχές της Αλγερίας αποτελούν πρόφαση καθώς θέλουν να τον συλλάβουν για άλλους λόγους που όπως ισχυρίζεται έχουν να κάνουν με τη μητέρα του η οποία δούλευε στις μυστικές υπηρεσίες της Αλγερίας.

ΠΗΓΗ: http://policenet.gr/article/%C2%AB%CE%B8%CF%81%CE%AF%CE%BB%CE%B5%CF%81%C2%BB-%CE%BC%CE%B5-%CE%B1%CE%BB%CE%B3%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BD%CF%8C-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B7%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%B5%CE%AF%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%AF%CE%B1-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B5%CE%BB%CE%AE%CF%86%CE%B8%CE%B7-%CF%83%CE%B5-%CE%BE%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CF%87%CE%B5%CE%AF%CE%BF-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CE%B8%CE%AE%CE%BD%CE%B1%CF%82

Αφήστε μια απάντηση