Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων: Νέος Πρόεδρος ο Χατζηθεοδοσίου

Ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, εξελέγη σήμερα, ομόφωνα, νέος πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, στη θέση του εκλιπόντος Κωνσταντίνου Μίχαλου, μετά από τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

  • Ο κ. Χατζηθεοδοσίου προέρχεται από τον πολιτικό χώρο του ΠΑΣΟΚ, είναι μεγαλοασφαλιστής των Αθηνών.

Το εντυπωσιακό όμως είναι το πώς βγήκε «εκτός» ο Γιάννης Μασούτης. Σύμφωνα με πηγές ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος «δεν χρειάστηκε περισσότερα από τρία λεπτά» προκειμένου να πείσει τον «ισχυρό» επιχειρηματία Γιάννη Μασούτη, Α’ Αντιπρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, να μη θέσει τελικά υποψηφιότητα για τη θέση του Προέδρου!

Και αυτό παρά το ότι ο Γιάννης Μασούτης είχε εκφράσει ανοιχτά την επιθυμία του να πάρει τη θέση του Κωνσταντίνου Μίχαλου.

Παραμένει αναπάντητο το γιατί αποφάσισε ο κ. Μασούτης να κάνει πίσω, ιδίως ενώ πίστευαν ότι θα είναι ο επόμενος Πρόεδρος της Κ.Ε.Ε.Ε.

Το παρασκήνιο λέει ότι στην εν λόγω συνάντηση «πειθούς» ήταν παρόντες εκτός από τον κυβερνητικό παράγοντα, ο κ. Μασούτης και ο κ. Χατζηθεοδοσίου, έτερος «δελφίνος» για τη θέση Μίχαλου.

Ο κ. Μασούτης, Προέδρος του Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, ανήκει στον ευρύτερο χώρος της κεντροδεξιάς και είναι γόνος της γνωστής οικογένειας που έχει στην κατοχή της μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ με χιλιάδες εργαζόμενους.

Πάντως, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση της οικογένειας Μασούτη για όσα έχουν συμβεί.

ΠΗΓΗ: aftodioikisi.gr

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση