Μεσολόγγι: Βρήκαν σεττεράκι σε άθλια κατάσταση, κοκαλιασμένο, να τριγυρνάει μόνο του

Οι κακοποιήσεις και εγκαταλείψεις δυστυχώς συνεχίζονται κανονικά σε όλα τα μέρη της Ελλάδας. Όσοι ασχολούνται με τα ζώα και τα αδέσποτα το βλέπουν καθημερινά. Οι εθελοντές δεν προλαβαίνουν τα περιστατικά και φυσικά το Κράτος συνεχίζει να μην είναι δίπλα τους, εκτός από κάποιες μεμονωμένες περιπτώσεις.
Το θέμα ξεκινάει από την επιβολή του νόμου. Όταν κανείς δεν τιμωρείται για τίποτα σε αυτή τη χώρα, θα συνεχίζονται αυτά τα φαινόμενα κακοποίησης και εγκατάλειψης. Τα ζώα πετιούνται σαν σκουπίδια. Όταν κάποιος δεν θέλει το κατοικίδιό του, μία είναι η εύκολη λύση. Να το παρατήσει κάπου. Σε βουνό, στο δρόμο, ακόμα και μέσα στα σκουπίδια. Πόσες φορές δεν έχουμε δει ζώο ζωντανό μέσα σε κάδο σκουπιδιών. Αν θα ζήσει; Αν θα επιβιώσει; Λίγο τον ενδιαφέρει. Υπάρχουν και οι φιλοζωικές, σκέφτεται, πετώντας σε άλλους, όπως λέμε, το μπαλάκι. Κλασικά πράγματα. Τα ζούμε κάθε μέρα.
Ο λόγος για αυτά το πρόσφατο περιστατικό στον Άγιο Θωμά Μεσολογγίου με το οποίο ήρθαν αντιμέτωποι οι Εθελοντές Φιλόζωοι Μεσολογγίου η Ελπίδα  Εθελοντές Φιλόζωοι Μεσολογγίου η Ελπίδα, οι οποίοι κλήθηκαν να περιθάλψουν ένα σκυλάκι, ράτσας σέττερ που βρισκόταν σε άθλια κατάσταση, περιφερόμενο στους δρόμους.
Οι φωτογραφίες που ακολουθούν τα λένε όλα. Ένα ζώο άρρωστο και κοκαλιασμένο, να ψάχνει λίγο φαγητό να φάει. Και όταν βρει φαγητό, να πέφτει στην κυριολεξία με τα μούτρα.
Ποιος μπορεί να εγκατέλειψε αυτό το ζώο; Πιθανόν κυνηγός. Να μην έκανε πλέον το “εργαλείο’, όπως το αποκαλούν, τη δουλειά του. Να γέρασε. Να αρρώστησε. Να έχασε την ικανότητά του στο κυνήγι. Και έτσι έγινε άχρηστο.
Η ομάδα, παρόλο που δεν έχει τη βοήθεια του Δήμου, δεν το άφησε στην τύχη του. Αποφάσισε να το αναλάβει και να το πάει στον κτηνίατρο. Να του δώσει μια δεύτερη ευκαιρία.
Είναι κρίμα να βλέπουμε τέτοιες εικόνες σήμερα. Και όμως τις βλέπουμε.
Αν θέλετε να βοηθήσετε την ομάδα στο να προσπαθήσει να κάνει καλά το ζωάκι αυτό, στείλτε της μήνυμα στο Facebook. Είναι πολύ σημαντικό να βοηθάμε και να είμαστε δίπλα στους εθελοντές. Δεν μπορούν διαφορετικά να σώζουν ζώα.
Η ανάρτηση των Εθελοντών Φιλόζωων Μεσολογγίου η Ελπίδα Εθελοντές Φιλόζωοι Μεσολογγίου η Ελπίδα για το συγκεκριμένο θλιβερό περιστατικό:
“Ποιος φταίει άραγε για αυτό το πλάσμα; Φαίνεται για Σέττερ. Βρέθηκε στον Άγιο Θωμά Μεσολογγίου. Θα το αναλάβουμε και θα δούμε τη διάγνωση του κτηνίατρου.
Όποιος θέλει να μας βοηθήσει για τις εξετάσεις αίματος και για ό,τι άλλο χρειαστεί, θα δοθεί λογαριασμός κτηνίατρου.
Καθώς ο Δήμος μας αρνείται την όποια βοήθεια, θα κάνουμε μόνοι μας ό,τι μπορούμε για αυτό το πλάσμα.
Ελπίζουμε η γνωμάτευση του γιατρού να είναι ενθαρρυντική για να σωθεί.
Εμείς θα κάνουμε ότι μπορούμε μαζί με τη δική σας βοήθεια.”
από τη Μυρτώ Τζώρτζου, [email protected]
Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση