Ανασχηματισμός: Αντίστροφα μετρά ο χρόνος – Όλα θα τελειώσουν πριν την άνοδο Μητσοτάκη στην ΔΕΘ

Η 30η Αυγούστου μπορεί να είναι μια ημερομηνία που θα μάθουμε την νέα σύνθεση της κυβέρνησης της ΝΔ αλλά δεν αποκλείεται λόγω του φορτωμένου προγράμματος του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, η ημερομηνία του ανασχηματισμού να μετατοπιστεί για αργότερα.

Ο ανασχηματισμός θα σηματοδοτήσει ένα νέο ξεκίνημα για την κυβέρνηση η οποία για πρώτη φορά είδε ξεκάθαρα να καταγράφει δημοσκοπικές απώλειες ειδικά μετά την διαχείριση των καταστροφικών πυρκαγιών του Αυγούστου.

Ο βαρύς αυτός μήνας τραυμάτισε την εικόνα της κυβέρνησης και αυτό θέλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης να το αλλάξει.

Πολλοί είναι εκείνοι που εκτιμούν ότι μπορεί να έχουμε ανακοινώσεις σήμερα (30.08.2021) καθώς την Τρίτη που έχει οριστεί η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ο πρωθυπουργός θα επιθυμούσε να έχει φρέσκα πρόσωπα στο κυβερνητικό σχήμα.

Φεύγουν – μένουν
Αυτό που κάνει τον συγκεκριμένο ανασχηματισμό να διαφέρει από προηγούμενους είναι ότι η ονοματολογία δεν δίνει και παίρνει όπως άλλες φορές. Το χαρακτηριστικό του είναι πάντως ότι θα είναι δομικός αφού αναμένεται να αξιοποιηθούν και μέχρι σήμερα γ.γ. της κυβέρνησης που έχουν δουλέψει αθόρυβα στο παρασκήνιο αλλά έχουν δώσει δείγματα γραφής και πλούσιο έργο.

Αλλαγές αναμένονται εκτός απροόπτου και σε υπουργεία που είχαν να κάνουν με την διαχείριση της ευθύνης των πυρκαγιών.

Αυτό που λένε πάντως όσοι έχουν εικόνα της κυβέρνησης είναι ότι ο ανασχηματισμός πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατό καθώς, πολλοί είναι οι υπουργοί που έχουν κατεβάσει τα μολύβια περιμένοντας τι θα ανακοινωθεί.

Πηγή / Φωτογραφία: newsit.gr

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση