Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Απορρίφθηκε από το ΣτΕ το αίτημα της ΠΟΕΔΗΝ για αναστολή

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας είπε «όχι» στο αίτημα της ΠΟΕΔΗΝ για αναστολή της απόφασης.

Απέρριψε το Τμήμα Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας το αίτημα της ΠΟΕΔΗΝ για έκδοση αναστολής επί της απόφασης που επιβάλλει υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών, οι οποίοι εφόσον δεν εμβολιαστούν τίθενται σε αναστολή εργασίας, από σήμερα, άνευ αποδοχών.

Υπενθυμίζεται, ότι την περασμένη εβδομάδα α κατατέθηκε από την ΠΟΕΔΗΝ ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας αίτηση ακύρωσης και αίτηση αναστολής κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και του μέτρου της υποχρεωτικής άδειας άνευ αποδοχών για όσους εργαζόμενους στην Υγεία και στις Δομές Κοινωνικής Πρόνοιας δεν θα έχουν εμβολιαστεί μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου 2021.

Στο δικόγραφο αναφερόταν, ότι «η θέσπιση της υποχρέωσης εμβολιασμού και μάλιστα με την απειλή κυρώσεων εις βάρος των εργαζομένων, έρχεται σε ευθεία αντίθεση προς τις συνταγματικές διατάξεις, που προστατεύουν το θεμελιώδες δικαίωμα της αξιοπρέπειας του ανθρώπου, της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας του ατόμου και το δικαίωμα στην εργασία».

Μάλιστα, η ΠΟΕΔΗΝ έκανε λόγο για παραβίαση διεθνών συμβάσεων που αναγνωρίζουν και προστατεύουν το δικαίωμα του ατόμου να αναπτύσσει ελεύθερα την προσωπικότητά του και να αποφασίζει χωρίς άμεσες ή έμμεσες πιέσεις για κάθε θέμα που άπτεται της υγείας του.

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Επιδόθηκαν τα πρώτα φύλλα αναστολής σε υγειονομικούς

Ξεκίνησε σε πολλά νοσοκομεία της χώρας η επίδοση των πρώτων φύλλων αναστολής καθηκόντων ενώ σε πολλά άλλα οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί βγήκαν εκτός προγραμμάτων υπηρεσίας, όπως ανακοίνωσε η ΠΟΕΔΗΝ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, οι δομές υγείας στην Πάτρα θα λειτουργούν πλέον με 680 λιγότερους εργαζόμενους. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στο Νοσοκομείο Πατρών όπου από τους 2.200 εργαζόμενους οι 400 θα τεθούν σε αναστολή. Στον «Άγιο Ανδρέα» οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί είναι περίπου 250 και στην Κρήτη περίπου 450.

Στη Θεσσαλονίκη, και συγκεκριμένα στα νοσοκομεία «Ιπποκράτειο» και «ΑΧΕΠΑ» βγαίνουν «εκτός» περίπου 250 υγειονομικοί.

Στο «Λαϊκό» νοσοκομείο στην Αθήνα, από τους 1450 εργαζομένους, ανεμβολίαστοι μέχρι νωρίς το πρωί, ήταν οι 110.

Η ΠΟΕΔΗΝ, κάλεσε τους επαγγελματίες υγείας «έστω και τις τελευταίες ημέρες να κλείσουν ραντεβού για εμβολιασμό», ξεκαθαρίζοντας όμως ότι «δεν πρόκειται να επιτρέψει συνάδελφοι να χάσουν τη δουλειά τους.

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: «Θα τηρηθεί το μέτρο στο ακέραιο», λέει ο Θάνος Πλεύρης

Πάντως, ο νέος υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης αλλά και ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης ξεκαθάρισαν ότι δεν υπάρχει καμιά περίπτωση να μην εφαρμοστεί το μέτρο της αναστολής εργασίας για τους μη εμβολιασμένους εργαζόμενους στις δομές Υγείας.

Να σημειωθεί πως το πρωί της Τετάρτης (01/09) υγειονομικοί έκαναν κινητοποιήσεις στα προαύλια διάφορων νοσοκομείων ανά την Ελλάδα, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις προχώρησαν σε συμβολικές καταλήψεις, όπως στο Γενικό Νοσοκομείο Ηράκλειου και το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Πατρών.

ΠΗΓΗ: https://www.newsbomb.gr/ellada/story/1228651/ypoxreotikos-emvoliasmos-aporrifthike-apo-to-ste-to-aitima-tis-poedhn-gia-anastoli

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Leave a Reply