Νέες παραπομπές επιχειρήσεων από τον ΕΛΓΟ Δήμητρα για παρατυπίες στην παραγωγή φέτας

Για 13 νέες παραβάσεις παραπέμπονται επιχειρήσεις στις οποίες διαπιστώθηκαν παρατυπίες στην παραγωγή φέτας και γαλακτοκομικών προϊόντων  

Με χθεσινές αποφάσεις του ΔΣ του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ απεστάλη στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠ.Α.Α.Τ. κατάλογος επιχειρήσεων γάλακτος και παραγωγής τυροκομικών προϊόντων, για τις οποίες προτείνεται η επιβολή διοικητικών κυρώσεων (προστίμων). (ΚΥΑ 838/51008/14-03-2019)

Οι εισηγήσεις αφορούν δύο κατηγορίες επιχειρήσεων:

1.      Επτά (7) επιχειρήσεις στις οποίες, κατά τους επιτόπιους ελέγχους κλιμακίων του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ (Απρίλιος – Ιούλιος 2021), διαπιστώθηκαν παραβάσεις (μη ακριβής Μηνιαία Δήλωση Ισοζυγίου Εισροών / Εκροών Γάλακτος)

2.      Έξι (6) επιχειρήσεις στις οποίες, μετά από διοικητικούς ελέγχους των υπηρεσιών του  ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ (Αύγουστος 2021), διαπιστώθηκε ότι προέβησαν σε ουσιώδεις τροποποιήσεις των Μηνιαίων Δηλώσεων Ισοζυγίου Εισροών / Εκροών Γάλακτος, μετά την προβλεπόμενη καταληκτική προθεσμία υποβολής τους.

Ο  ΕΛΓΟ Δήμητρα υλοποιεί την απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιου Λιβανού για ελέγχους σε προϊόντα με ετικέτες ΠΟΠ/ΓΕΠ,  με στόχο την προστασία των συνεπών παραγωγών και την ασφάλεια και ενημέρωση τω καταναλωτών. 

Η διασφάλιση της διαφάνειας και της νομιμότητας αποτελεί κορυφαία στρατηγική πολιτική του ΥΠΑΑΤ, η ηγεσία του οποίου, έχει δεσμευτεί ότι οι έλεγχοι όχι μόνο θα συνεχισθούν αλλά και θα ενταθούν ώστε το «μαχαίρι θα φτάσει στο κόκκαλο». 

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση