Μίκης Θεοδωράκης: Έτσι φτάσαμε στον οικογενειακό συμβιβασμό – Αναλυτικά οι λεπτομέρειες για την κηδεία και το λαϊκό προσκύνημα

Ο Μίκης Θεοδωράκης θα ταφεί τελικά στον Γαλατά Χανίων, καθώς επήλθε οικογενειακή συμφιλίωση.

Αυτή ήταν άλλωστε και η τελευταία επιθυμία του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη.

Βασικό ρόλο να πέσουν οι τόνοι και να πραγματοποιηθεί η τελευταία επιθυμία του Μίκη Θεοδωράκη έπαιξαν τα εγγόνια και τα παιδιά της Μαργαρίτας Θεοδωράκη, αλλά και ο γιος του δημιουργού, ο οποίος είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν θα τον αψηφούσε. Από εχθές το βράδυ η Μαργαρίτα Θεοδωράκη έλεγε στα παιδιά της ότι θα συζητήσει το θέμα, ενώ μέχρι πρότινος εμφανιζόταν κάθετη επιθυμώντας ο πατέρας της να ταφεί στο Βραχάτι, απόδειξη και η ανάρτησή της. «Με τσιμπούν και με ματώνουν αδυσώπητα τσιμπούρια. Μου ρουφούν το αίμα. Όμως η καρδιά μου είναι γεμάτη από το αίμα του πατέρα μου! Τι να καταφέρουν;», έγραφε μεταξύ άλλων.

Οι λεπτομέρειες για το λαϊκό προσκύνημα

Λίγη ώρα μετά τη ανακοίνωση ότι ο ενταφιασμός του Μίκη Θεοδωράκη θα γίνει στη γενέτειρά του, το ΚΚΕ γνωστοποίησε λεπτομέρειες. Υπενθυμίζεται ότι Μίκης Θεοδωράκης στις 5 Οκτωβρίου 2020 έστειλε προσωπική επιστολή στον Γενικό Γραμματέα του Κομουνιστικού Κόμματος, Δημήτρη Κουτσούμπα. Σε αυτή ανέφερε ότι πέρασε τα ωραιότερα χρόνια της ζωής του κάτω από τη σημαία του ΚΚΕ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΚΚΕ «σε συνεννόηση με τη Μητρόπολη Αθηνών, το λαϊκό προσκύνημα θα ξεκινήσει αύριο Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου στις 15.00 και θα ολοκληρωθεί στις 19.00. Θα συνεχιστεί επίσης την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου από τις 10.00 έως τις 19.00 το απόγευμα και την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου από τις 10.00 το πρωί ως τις 14.00. Θα ακολουθήσει στις 3.00 το απόγευμα η τελετή αποχαιρετισμού.

Μίκης Θεοδωράκης: Η κηδεία στον Γαλατά Χανίων

Στη συνέχεια η σορός του θα μεταφερθεί στο χωριό του, στον Γαλατά Χανίων, όπου την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου σε ώρα που θα προσδιοριστεί, στην εκκλησία του χωριού, θα ψαλεί η νεκρώσιμη ακολουθία και θα ακολουθήσει η ταφή του στο κοιμητήριο του χωριού, σύμφωνα με την τελευταία του επιθυμία».

Την Τετάρτη, 20 άτομα της ορχήστρας του Μίκη Θεοδωράκη θα μεταβούν στα Χανιά. Μέχρι στιγμής, αδιευκρίνιστο παραμένει εάν θα παραστεί η γυναίκα του Μυρτώ Αλτίνογλου, η οποία έχει σοβαρό πρόβλημα υγείας. Αλλωστε, αυτός ήταν ένας από τους λόγους που η Μαργαρίτα Θεοδωράκη επιθυμούσε η ταφή να γίνει στο Βραχάτι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρωί της Δευτέρας θα συζητηθούν τα ασφαλιστικά μέτρα για την κηδεία. Πλέον, μετά την συμφιλίωση της οικογένειας, η απόφαση αποκτά τυπικό χαρακτήρα.

ΠΗΓΗ: vradini.gr

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση