Αγρίνιο: Δύο εκατομμύρια ευρώ για την ενεργειακή αναβάθμιση του δημοτικού φωτισμού

Το έργο «Ενεργειακή αναβάθμιση Δημοτικού φωτισμού και εγκατάσταση συστήματος κεντρικής διαχείρισης ηλεκτροφωτισμού» που θα κοστίσει σχεδόν δύο εκατομμύρια ευρώ, εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020″.

Όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Αγρινίου, το έργο προϋπολογισμού 1.999.900 ευρώ προβλέπει αντικατάσταση των παλαιών φωτιστικών σωμάτων (βραχίονα και κορυφής) με νέα φωτιστικά τύπου LED υψηλότερης ενεργειακής απόδοσης και φωτεινότητας εντός της περιοχής παρέμβασης της Στρατηγικής Βιώσιμης Ανάπτυξης του Δήμου Αγρινίου.

Επιπλέον στην κατασκευή του νέου δικτύου προβλέπεται η προμήθεια και εγκατάσταση του απαραίτητου εξοπλισμού για την λειτουργία Συστήματος Κεντρικής Διαχείρισης του φωτισμού.

Στη σημασία του έργου αναφέρθηκε ο δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου σημειώνοντας: «Βήμα βήμα, όλοι μαζί, προσπαθούμε να κάνουμε τον Δήμο Αγρινίου πιο σύγχρονο και πιο αποτελεσματικό. Με την αλλαγή του συστήματος ηλεκτροφωτισμού μέσω του συγκεκριμένου έργου επιτυγχάνουμε εξοικονόμηση ενέργειας και κόστους. Συνεχίζουμε την μεγάλη μας προσπάθεια για την αναβάθμιση του ηλεκτροφωτισμού σε όλο τον Δήμο. Επενδύουμε στην επόμενη μέρα με έργα με έντονο περιβαλλοντικό αποτύπωμα».

ΠΗΓΗ: https://sinidisi.gr/agrinio-dyo-ekatommyria-eyro-tin-energeiaki-anavathmisi-dimotikoy-fotismoy/

Αφήστε μια απάντηση