Συλλήψεις για κοκαΐνη: Ο μυστικός πληροφοριοδότης που οδήγησε στους δράστες – Πωλούσαν ένα κιλό κοκαΐνης έναντι 40.000 ευρώ

Καρέ-καρέ ξεδιπλώνεται μέσα από στοιχεία της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί  για την υπόθεση το χρονικό της σύλληψης των δυο κατηγορουμένων για την υπόθεση διακίνησης  7,827 κιλών κοκαΐνης. Οι δυο κατηγορούμενοι – μια 29χρονη πρώην παίκτρια τηλεοπτικού reality και μοντέλο και ο 32χρονος σύντροφος της – έπεσαν στα χέρια των αστυνομικών αρχών, έπειτα από πληροφορία που έλαβαν από πρόσωπο που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του.

Να σημειωθεί ότι, ήδη, σε βάρος των δυο συλληφθέντων έχει ασκηθεί βαρύτητα ποινική δίωξη για διακεκριμένη διακίνηση ναρκωτικών από κοινού και κατ’ εξακολούθηση από κοινού από δράστες που διακινούν ναρκωτικές ουσίες κατ’ επάγγελμα. Μάλιστα, στον σύντροφο της κατηγορουμένης ασκήθηκε ποινική δίωξη και για βία κατά υπαλλήλων καθώς προέβαλε αντίσταση κατά τη σύλληψή του.

Και οι δυο έχουν λάβει προθεσμία από τον ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν. Μάλιστα, στο διαβιβαστικό έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρεται ότι η κατηγορούμενη όταν κατάλαβε πως επίκειται αστυνομικός έλεγχος φέρεται να έρριψε άγνωστη ποσότητα ναρκωτικών ουσιών εντός του χώρου της τουαλέτας του διαμερίσματος της στο Παγκράτι στο οποίο διαμένει με το σύντροφό της.

«Ο ανώνυμος πληροφοριοδότης»

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατάθεσή του αστυνομικός ο οποίος συμμετείχε στις συλλήψεις των δυο κατηγορουμένων, κατάθεσε πως πριν από πέντε ημέρες «άτομο το οποίο θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του επικαλούμενος λόγους προσωπικής του ασφάλειας ακόμη και τη ζωή του» έδωσε στην αστυνομία την πληροφορία «ότι ημεδαπός με μικρό όνομα Δημήτρης ηλικίας 30 με 35 ετών περίπου μετρίου αναστήματος και σωματικής διάπλασης με καστανά μαλλιά και ημεδαπή με μικρό όνομα Ελένη ηλικίας 30 ετών περίπου μετρίου αναστήματος και σωματικής διάπλασης με ξανθά μαλλιά αποθηκεύουν και διακινούν σημαντικές ποσότητες κοκαΐνης στην νυχτερινά καταστήματα του κέντρου των Αθηνών και των νοτίων προαστίων της Αττικής και διαμένουν σε οικία επί της οδού (…) στην Αθήνα».

Ακόμη, το πρόσωπο αυτό, πάντα υπό καθεστώς ανωνυμίας, ενημέρωσε, σύμφωνα με την κατάθεση του αστυνομικού πως οι δυο δράστες «για τις μετακινήσεις τους χρησιμοποιούν δίκυκλη μοτοσικλέτα». Παράλληλα, όπως κατέθεσε ο αστυνομικός, η πληροφορία «ανέφερε ότι οι ανωτέρω πωλούν την κοκαΐνη έναντι του χρηματικού ποσού των 40.000 € το κιλό, ενώ τέλος ότι ο ανωτέρω άνδρας κατά το παρελθόν εργαζόταν σε διάφορα πόστα σε νυχτερινά καταστήματα του κέντρου των Αθηνών».

Στην κατάθεσή του ο αστυνομικός, αναφέρει πως από την αξιοποίηση των πληροφοριών οι συνάδελφοί του έφτασαν στο σημείο να διαπιστώσουν τα στοιχεία του ζευγαριού καθώς και ότι  διαμένουν στη συγκεκριμένη διεύθυνση που του είχε αναφέρει ο πληροφοριοδότης. Έτσι, άρχισαν να παρακολουθούν το σπίτι του ζευγαριού. Ακολούθως, και όπως φέρεται να καταθέτει ο αστυνομικός: «Από την διακριτική επιτήρηση της ανωτέρω οικίας διαπιστώθηκε ότι απογευματινές και βραδινές ώρες κυρίως νεαρός άνδρας η περιγραφή του οποίου προσομοίαζε σε αυτή του Δημήτρη εξέρχονταν αυτής λαμβάνοντας εξαιρετικά μέτρα προστασίας κοίταζε συνεχώς όλα τα διερχόμενα άτομα και οχήματα που διέρχονταν και αφού επιβιβαζόταν στην ανωτέρω μοτοσικλέτα μετέβαινε σε διάφορα νυχτερινά καταστήματα του κέντρου των Αθηνών και των νοτίων προαστίων όπου πραγματοποιούσε ύποπτες συναντήσεις μικρής διάρκειας.»

Η αντίδραση του 32χρονου στη σύλληψη

Υπό το φόβο μήπως χαθούν τα ίχνη των δραστών το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης οι αστυνομικοί έλαβαν εντολή να ελέγξουν τον 32χρονο, ο οποίος μάλιστα προέβαλλε σθεναρές αντιστάσεις όταν οι αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν.  

Η στιγμή του εντοπισμού του κατηγορούμενου περιγράφεται ως εξής στη δικογραφία: «Στη συμβολή των οδών Αγίου Πολυκάρπου και Εφέσου στη Νέα Σμύρνη Αττικής ακινητοποιήθηκε ο εν λόγω άνδρας. Κατά τη διάρκεια της ακινητοποίησής του αυτός άρχισε να απωθεί τους αστυνομικούς της υπηρεσίας μας με τα χέρια και τα πόδια αντιστεκόμενος σθεναρά. Με τη χρήση της νόμιμης αστυνομικής βίας αυτός ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη. Σε σχετικές ερωτήσεις που έγιναν μας απάντησε ότι κατέχει εντός της οικίας του ποσότητα κοκαΐνης περίπου 20 γραμμαρίων».

 Ο 32χρονος, όπως διαπιστώθηκε από τον έλεγχο, είχε στην κατοχή του μία υφασμάτινη βαλίτσα χειρός με επτά αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες με κοκαΐνη, μικτού βάρους 7,827 κιλών, δύο κινητά τηλέφωνα και το κλειδί του διαμερίσματος του. Ακολούθως, οι αστυνομικοί μετέβησαν στο σπίτι του συλληφθέντα κι εκεί συνέλαβαν την 29χρονη. «Εντός της οικίας του εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε η νεαρή γυναίκα ηλικίας 30 ετών περίπου μετρίου αναστήματος και σωματικής διάπλασης με ξανθά μαλλιά όπου διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για την Ε.Π.», αναφέρει στην κατάθεσή του ο αστυνομικός.

Στο διαμέρισμα του ζευγαριού, εντοπίστηκαν 0,10 γραμμάρια κοκαΐνης σε νάιλον συσκευασία, 5.050 ευρώ, ζυγαριά ακριβείας και ένα κινητό τηλέφωνο. Μάλιστα, σύμφωνα με το διαβιβαστικό έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ., το μοντέλο φέρεται να απέρριψε άγνωστη ποσότητα ναρκωτικών ουσιών στη τουαλέτας του διαμερίσματος στο Παγκράτι όπου διέμενε με το σύντροφό της, αντιλαμβανόμενη τον επικείμενο αστυνομικό έλεγχο.

Τέλος, οι δύο κατηγορούμενοι σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας «σε μη προσδιορισθέντα από την προανάκριση χρόνο και από άτομο ή άτομα τα στοιχεία των οποίων αρνήθηκαν να αποκαλύψουν, προμηθεύτηκαν από κοινού και με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση, άγνωστες ποσότητες κοκαΐνης, τουλάχιστον όμως της κατασχεθείσες και επιπλέον ποσότητες, από την πώληση των οποίων απεκόμισαν άγνωστα χρηματικά ποσά ή άλλα ανταλλάγματα».

ΠΗΓΗ: https://www.lawandorder.gr/Article/157834/justice/sullipseis-gia-kokaini-o-mustikos-pliroforiodotis-pou-odigise-stous-drastes-polousan-ena-kilo-kokainis-enanti-40000-euro

Αφήστε μια απάντηση