ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ COVID-19 ΠΟΥ ΙΣΧΥΟΥΝ ΣΕ ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΙ ΕΣΤΙΑΣΗ ΑΠΟ 13/9 ΩΣ 20/9

Ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Μεσολογγίου ενημερώνει τις επιχειρήσεις – μέλη του ότι σύμφωνα με το ΦΕΚ B 4206/2021 που δημοσιεύτηκε την Κυριακή 12, Σεπτεμβρίου, ισχύουν τα εξής μέτρα προστασίας από τον κίνδυνο διασποράς του covid-19 για το λιανεμπόριο και την εστίαση, με ισχύ από τη Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου και ώρα 06:00 ως τη Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου και ώρα 06:00:

Για το λιανεμπόριο

  • Οι εργαζόμενοι και ιδιοκτήτες καταστημάτων που δεν διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, υποχρεούνται να πραγματοποιούν ένα (1) τεστ ανίχνευσης κάθε εβδομάδα, είτε μοριακό είτε rapid test, σε ιδιωτικά εργαστήρια, κλινικές, ιατρούς ή φαρμακεία με δική τους δαπάνη.
  • Σε εσωτερικούς χώρους καταστημάτων επιτρέπεται (1) άτομο ανά 9 τ.μ.

Για την εστίαση

  • Οι εργαζόμενοι και ιδιοκτήτες καταστημάτων που δεν διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, υποχρεούνται να πραγματοποιούν δύο (2) τεστ ανίχνευσης κάθε εβδομάδα, είτε μοριακά είτε rapid test, σε ιδιωτικά εργαστήρια, κλινικές, ιατρούς ή φαρμακεία με δική τους δαπάνη.
  • Σε εσωτερικούς χώρους καταστημάτων επιτρέπονται μόνο όσοι διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης για τους άνω των 12 ετών. Οι ανήλικοι από 5 έως 11 ετών μπορούν εναλλακτικά να προσκομίζουν δήλωση self-test τελευταίου 24ώρου.

  ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

            Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                   Ο  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ                                     ΘΩΜΑΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ       

Αφήστε μια απάντηση