Όταν κύριε Λύρο ο απολογισμός σας είναι ο παραλογισμός σας

Διαβάζοντας τον παραπάνω τίτλο εύλογα οι περισσότεροι θα θεωρήσουν ότι πρόκειται για έναν ακόμη στρατευμένο πολιτικό διαξιφισμό, εντασσόμενο στο πλαίσιο μιας παρωχημένης μικροπολιτικής αντιπαράθεσης.

Όμως, όταν μέσα σε δύο μόλις χρόνια διοίκησης του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου από τον κύριο Λύρο τα γεγονότα και τα «ανδραγαθήματα» του ανδρός μιλούν από μόνα τους…

Όταν κύριε Λύρο, έχετε ήδη «καταφέρει» να αποχωρήσουν από τη θέση του Γενικού Γραμματέα του Δήμου, δύο πρόσωπα, της απολύτου επιλογής και εμπιστοσύνης σας, αν μη τι άλλο είναι προφανής τόσο η καχυποψία σας όσο και η εκ μέρους σας αδυναμία συνεννόησης.

Όταν κύριε Λύρο, έχετε ήδη «κατορθώσει» να αποχωρήσουν στελέχη της Δημοτικής αρχής, με υπέρτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά, έναντι των ακόμη παραμενόντων σ’ αυτήν και μάλιστα με ιδιαίτερα δηκτικές και καυστικές ανακοινώσεις για τον τρόπο που αντιλαμβάνεστε και ασκείτε τη Διοίκηση του Δήμου.

Όταν κύριε Λύρο, οι σχέσεις σας με τους εργαζόμενους του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου βρίσκονται στο σημείο ναδίρ, όπως εμφαίνεται από τις επαναλαμβανόμενες ανακοινώσεις του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου και τις διαπιστώσεις που εμπεριέχονται σ’ αυτές και αφορούν το πρόσωπό σας, ενώ παράλληλα όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι αναζητούν την πόρτα της  εξόδου από τον Δήμο, αναζητώντας θέση σε άλλες υπηρεσίες, επικαλούμενοι κι αυτοί πλείστα όσα σας αφορούν και καθιστούν αδύνατη τη συνεργασία τους μαζί σας.

Όταν επιπροσθέτως με εκδικητική και εμμονική διάθεση συνεχίζετε την αντιπαράθεσή σας με συγκεκριμένους εργαζόμενους του Δήμου.

Όταν ακόμη και οι πιο στενοί σας συνεργάτες εκφράζουν την άποψη ότι διακρίνεστε από απίστευτο κρεσέντο συγκεντρωτισμού, διανθισμένο με πινελιές Λουδοβίκειας αντίληψης και έκδηλα συμπτώματα Ναπολεόντειου  συνδρόμου, προεξοφλώντας ως προδιαγεγραμμένο και αναπόφευκτο το Βατερλώ σας.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο, ότι παρόλο που περισσότερο από ποτέ για τη δέουσα αντιμετώπιση των πάσης φύσεως προβλημάτων, επιβάλλεται να πορευόμαστε με βάση τις αρχές της συλλογικότητας και να αναζητούμε τις κατάλληλες συνεργασίες, εσείς εκτός των καθηκόντων του Δημάρχου έχετε επιλέξει να διατηρείτε υπό την ευθύνη σας τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Μεσολογγίου.  

Για να μην σας αδικούμε όμως, ενδεχομένως να επιχειρούσε κάποιος να αντιτάξει το χαλκευμένο αφήγημά σας περί πολιτικής ηθικής, χρηστής διαχείρισης και εντιμότητας.

Όταν όμως, το καθεστώς των αναθέσεων αποτελεί τον κανόνα της πολιτικής σας…..

Όταν όμως, το βόλεμα στελεχών του Συνδυασμού σας βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη.

Τότε είναι αυταπόδεικτο ότι οι διαπρύσιες προεκλογικές σας εξαγγελίες για διαφάνεια, αξιοκρατία και ισότιμη μεταχείριση των δημοτών, στόχευαν και μόνον στην αποκλειστική εξυπηρέτηση  του μακιαβελικού σας ρεσάλτο για την κατάληψη του δημαρχιακού θώκου.

Για να μην σας αδικούμε επίσης και με βάση τα μέχρι τώρα πεπραγμένα σας, επάξια θα μπορούσατε να επιλεγείτε ως ο πλέον κατάλληλος για τον ρόλο του πρωταγωνιστή στο θεατρικό παράλογο του Ιονέσκο.

Όμως, στην πραγματική ζωή με τα δείγματα γραφής σας έχει καταδειχθεί ότι είστε ο πλέον ακατάλληλος για να διαχειριστείτε τα ζητήματα που αφορούν τη ζωή των δημοτών.

ΥΓ.1 Ως δεύτερη επιλογή σας προτείνουμε να εντρυφήσετε στο «Ο Βασιλιάς είναι γυμνός» του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.

ΥΓ.2  Μετά τα παραπάνω φρονούμε ότι οποιεσδήποτε συζητήσεις με περιεχόμενο κάθε Δημοτικό ζήτημα (ΔΕΥΑΜ, ΧΥΤΑ κλπ) αλλά και οποιεσδήποτε αναφορές σε έννοιες όπως στόχευση, προγραμματισμός, ανάπτυξη, όραμα, αποτελούν ανέκδοτο προκαλώντας καταστάσεις θυμηδίας και ιλαροτραγωδίας, παραπέμποντας στο «Όνειρο καλοκαιρινής νυκτός» του Σαίξπηρ.

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Ι.Π.ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΕΓΑΣ

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση