Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση με λεία πάνω από 700.000 ευρώ – Συνελήφθησαν δύο άνδρες

Αναλυτικά οι δηλώσεις της Εκπροσώπου Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε συστηματικά κλοπές από οικίες.

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε συστηματικά κλοπές σε οικίες στις περιοχές Βουλιαγμένη, Άλιμος, Γλυφάδα, Ηλιούπολη, Αργυρούπολη, Βύρωνας, Παλαιό Φάληρο και Άγιους Αναργύρους Αττικής.

Εξιχνιάστηκαν εννέα κλοπές σε οικίες από τις οποίες αφαιρέθηκαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα και αλλά αντικείμενα η συνολική αξία των οποίων υπολογίζεται ότι υπερβαίνει το ποσό των 700.000 ευρώ.

Συνελήφθησαν δυο ημεδαποί ηλικίας 31 και 27 ετών, ο μεν πρώτος ως διευθύνων την εγκληματική ομάδα και ο δεύτερος ως μέλος αυτής. Επιπλέον, σε βάρος του 27χρονου ημεδαπού σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή πυροβόλου όπλου (πιστόλι) καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ. «κατασχέθηκαν τα κλοπιμαία προκειμένου να αναγνωριστούν από τους δικαιούχους ώστε ακολούθως να αποδοθούν. Διενεργήθηκαν τρεις έρευνες σε οικίες των συλληφθέντων στις περιοχές Ζεφύρι και Αχαρνές Αττικής».

Κατασχεθήκαν ένα λειτουργικό πυροβόλο όπλο (πιστόλι) μάρκας GLOCK, το οποίο είχε κλαπεί το έτος 2015, πλήθος φυσιγγίων πυροβόλων όπλων διαφόρων διαμετρημάτων, ένα πλήρες σύστημα οξυγονοκόλλησης για τη διάνοιξη χρηματοκιβωτίων, μεγάλος αριθμός κοσμημάτων και χρυσαφικών, συσκευές κινητής τηλεφωνίας, χρησιμοποιημένες κάρτες sim καθώς και πέντε φιαλίδια με χημική ουσία για την ανίχνευση περιεκτικότητας χρυσού.

Αναζητείται έτερος άγνωστος δράστης ως συνεργός των προαναφερθέντων συλληφθέντων.

ΠΗΓΗ: https://www.newsbomb.gr/ellada/astynomiko-reportaz/story/1233072/exarthrothike-egklimatiki-organosi-me-leia-pano-apo-700-000-eyro-synelifthisan-dyo-andres

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση