Επίθεση στον πρύτανη της ΑΣΟΕΕ: Σε ξυλοδαρμό στα Προπύλαια φέρεται να πρωταγωνιστεί ένας από τους κατηγορούμενους

Ένας από τους 8 κατηγορουμένους της ανατριχιαστικής επίθεσης-διαπόμπευσης του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ Δημήτρη Μπουραντώνη στις 29 Οκτωβρίου 2020, διαπιστώθηκε μέσω αποτυπώματος ότι ευθύνεται για μία κλοπή αυτοκινήτου, ενώ σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος του σε βαθμό κακουργήματος για την επίθεση και τον άγριο ξυλοδαρμό τριών ατόμων, απέναντι από τα Προπύλαια, την ώρα που εκείνοι κατευθύνονταν σε συγκέντρωση αντιεμβολιαστών, στις 21 Ιουλίου 2021.

Εκείνη την ημέρα υπήρχε συγκέντρωση στα Προπύλαια με κεντρικό σύνθημα “κοινωνική αντεπίθεση, ταξική αλληλεγγύη ενάντια στη θανατοπολιτική κράτους, κεφαλαίου και φασιστών”, όπου συγκεντρώθηκαν περίπου 100 άτομα.

Κατά τη διάρκεια της συνάθροισης, μέρος των συγκεντρωμένων, μεταξύ των οποίων και ο κατηγορούμενος για την υπόθεση του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ, επιτέθηκε και τραυμάτισε τρεις πολίτες, διερχόμενους εκείνη τη στιγμή, από την οδό Πανεπιστημίου. Τα θύματα της επίθεσης φορούσαν μπλούζες ενάντια στον εμβολιασμό και φέρεται να κινούνταν προς συγκέντρωση αντιεμβολιαστών στο κέντρο της Αθήνας.

Οι αστυνομικές δυνάμεις επενέβησαν άμεσα για τον απεγκλωβισμό και την διάσωση των συγκεκριμένων πολιτών και απώθησαν τους συγκεντρωμένους, οι οποίοι κατευθύνθηκαν και διαλύθηκαν στην περιοχή των Εξαρχείων.

Ο συγκεκριμένος νεαρός είχε κατηγορηθεί για την αποτροπιαστική επίθεση στον πρύτανη της ΑΣΟΕΕ, Δημήτρη Μπουραντώνη. Οι τέσσερις από αυτούς αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο, ενώ στους υπόλοιπους τέσσερις επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση 3.000 ευρώ στον καθένα και υποχρέωση εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους μία φορά τον μήνα.

Όλοι τους είχαν αρνηθεί τις κατηγορίες που τους αποδίδονταν για εγκληματική οργάνωση, αρπαγή, παράνομη κατακράτηση και παράνομη βία, διατάραξη λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας και φθορά ξένης ιδιοκτησίας. Οι ίδιοι πάντως ισχυρίστηκαν ότι δεν μετείχαν στην επίθεση φασιστικού τύπου κατά του πρύτανη.

Η υπόθεση της πρωτοφανούς επίθεσης εξιχνιάστηκε από τις αστυνομικές αρχές και συγκεκριμένα από τη Διεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας Αττικής έπειτα από οργανωμένες έρευνες, από τις οποίες ταυτοποιήθηκαν οι οκτώ νεαροί και η προκαταρκτική εξέταση υποβλήθηκε στην Εισαγγελία με την υπόθεση να παραπέμπεται σε κύρια ανάκριση. Υπενθυμίζεται ότι η επίθεση είχε προκαλέσει αλγεινές εντυπώσεις και ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, καθώς οι δράστες είχαν φορέσει ταμπέλα στον πρύτανη και είχαν αναρτήσει φωτογραφίες στο διαδίκτυο. Μάλιστα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, είχε επικηρύξει τους δράστες με 100.000 ευρώ.

Τα αρμόδια στελέχη της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας είχαν φθάσει στην ταυτοποίηση των κατηγορουμένων από τις κεραίες εκπομπής κινητής τηλεφωνίας, ενώ από την ανάλυση των σχετικών στοιχείων προέκυψε ότι οι δράστες της επίθεσης σε βάρος του πρύτανη έφθασαν στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο λίγα λεπτά πριν την εκδήλωσή της.

Οι κάμερες ασφαλείας είχαν καταγράψει την προσέγγιση και τη διαφυγή κάποιων εξ αυτών, όπως επίσης μαρτυρίες αλλά και η αναγνώριση ορισμένων από αυτόπτες μάρτυρες, οδήγησαν στα ίχνη των 8 κατηγορουμένων. Σημειώνεται πως πρόκειται για επτά άνδρες και μία γυναίκα, εκ των οποίων οι έξι φοιτητές της ΑΣΟΕΕ, ηλικίας 20-26 ετών.

Όλοι οι κατηγορούμενοι της επίθεσης στον πρύτανη, είχαν έστω μια συμμετοχή σε επεισόδια αλλά και στο κίνημα υπέρ των καταλήψεων και κυρίως εκείνων στο Κουκάκι και της Βανκούβερ. Είχαν μάλιστα απασχολήσει τις Αρχές, στις δύο καταλήψεις που είχαν γίνει στην Πρυτανεία του Πολυτεχνείου και στην Πρυτανεία της Πολυτεχνειούπολης του Ζωγράφου.

ΠΗΓΗ: https://www.thetoc.gr

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση