Αγρίνιο: Στις 10 Οκτωβρίου ο 13ος Ημιμαραθώνιος «Μιχάλης Κούσης» – Τι πρέπει να γνωρίζουν οι αθλητές

Ο Δήμος Αγρινίου σε συνεργασία με τους συλλόγους: Σύλλογο Δρομέων Υγείας Αγρινίου – Γυμναστική Εταιρία Αγρινίου – Π.Α.Σ. ΙΩΝΙΚΟΣ 80 – Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Αγρινίου & Παναιτωλικό Γ.Φ.Σ. διοργανώνει τον 13ο Ημιμαραθώνιο δρόμο «ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΣΗΣ», την Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021.

Στην ανακοίνωση που υπογράφει ο αντιδήμαρχος Παιδείας & Αθλητισμού Δήμου Αγρινίου Χρήστος Ζαρκαβέλης αναφέρονται τα εξής:

Η διοργάνωση περιλαμβάνει:

Α – Ημιμαραθώνιο δρόμο 21,1 χλμ και
Β -Αγώνα δρόμου 5 χλμ.

1 – Ημερομηνία αγώνα
Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021.

2 – Τόπος διεξαγωγής
Δήμος Αγρινίου

3 – Αφετηρία, διαδρομή, τερματισμός

Α – Ημιμαραθώνιος δρόμος 21,1 χλμ : Εκκίνηση ώρα: 09.30 π.μ.
Διαδρομή: Δογρή θέση Βαριά (αφετηρία) – Παντάνασσα – Παραβόλα – Τραγάνα – Καινούργιο – Παναιτώλιο – Εθν. Οδός Αγρινίου Μεσολογγίου – Χαριλάου Τρικούπη – Πλατεία Δημοκρατίας Αγρίνιο (τερματισμός).

Β – Δρόμος 5 χλμ : Εκκίνηση ώρα : 09.35 π.μ.
Διαδρομή: Πλατεία Δημοκρατίας Αγρινίου (αφετηρία) – Χαριλάου Τρικούπη – παράπλευρη οδός Εθνικής Οδού Αγρινίου Μεσολογγίου – Αναστροφή στα 2,5 χλμ και επιστροφή – Πλατεία Δημοκρατίας (τερματισμός).

Οι αγώνες θα γίνουν με την υποστήριξη της Τροχαίας Αγρινίου.

Οι αγωνιστικές διαδρομές είναι εξ’ ολοκλήρου ασφαλτοστρωμένες, επίπεδες και με ελάχιστη υψομετρική διαφορά.

4 -Δικαίωμα συμμετοχής

Α – Ημιμαραθώνιος δρόμος 21,1 χλμ : Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους (γεννηθέντες το έτος 2003 και πριν), δηλώνοντας παράλληλα και την ατομική τους επίδοση.

Β – Δρόμος 5 χλμ : Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι είναι γεννηθέντες το έτος 2007 και πριν (οι συμμετέχοντες κάτω των 18 ετών για να λάβουν μέρος στα 5 χλμ θα πρέπει με την παραλαβή των αριθμών, να καταθέσουν στην γραμματεία υπεύθυνη δήλωση του γονέα που να συναινεί για τη συμμετοχή του παιδιού του και ότι συμμετέχει αποκλειστικά με δική του ευθύνη για ότι συμβεί στον συγκεκριμένο αγώνα).

Η συμμετοχή στους αγώνες είναι δωρεάν

5 – Διακρίσεις, έπαθλα (Ισχύουν και για τους δύο αγώνες)

Νικητές ανακηρύσσονται οι τρεις (3) πρώτοι αθλητές, ξεχωριστά άνδρες και
γυναίκες, της γενικής κατάταξης.

Στους πρώτους νικητές/τριες θα απονεμηθούν κύπελλα

Στους πρώτους, δεύτερους και τρίτους νικητές/τριες θα απονεμηθούν μετάλλια και διπλώματα.

Σε όλους τους αθλητές που θα τερματίσουν, θα δοθεί αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής και μετάλλιο του αγώνα.

Στους νικητές των ακόλουθων κατηγοριών (ξεχωριστά για άνδρες και γυναίκες) θα
δοθεί ειδική διάκριση. Από τις βραβεύσεις των κατηγοριών που ακολουθούν ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ οι τρεις πρώτοι βραβευμένοι της Γενικής Κατάταξης.

Ηλικιακές Κατηγορίες Ημιμαραθωνίου δρόμου για άνδρες και γυναίκες:

18-29 ετών, 30-39 ετών, 40-49 ετών, 50-59 ετών, 60-69 ετών και 70 + ετών.

Ηλικιακές Κατηγορίες δρόμου 5 χλμ για άνδρες και γυναίκες :

14-29 ετών, 30-39 ετών, 40-49 ετών, 50-59 ετών, 60-69 ετών και 70 + ετών.

6 – Εγγραφές

Οι εγγραφές θα γίνονται μόνο ηλεκτρονικά, μέχρι την Πέμπτη 07 Οκτωβρίου 2021, σε ειδική φόρμα εγγραφής σε ιστοσελίδα που θα ανοίξει σύντομα.

Οι οργανωτές διατηρούν το δικαίωμα αν ο αριθμός των συμμετοχών ξεπεράσει τον προβλεπόμενο αριθμό, να κλείσουν την ηλεκτρονική φόρμα πριν την παραπάνω ημερομηνία.

7 – Μεταφορά αθλητών

Οι διοργανωτές αναλαμβάνουν την υποχρέωση να μεταφέρουν τους αθλητές από το Αγρίνιο στο χώρο αφετηρίας του Ημιμαραθωνίου, με μέσα του αναδόχου του έργου.

Ώρα αναχώρησης για τον Ημιμαραθώνιο: 07.50 π.μ.

Σημείο αναχώρησης: Παλαιός σιδηροδρομικός σταθμός Αγρινίου, οδός Λορέντζου Μαβίλη.

8 – Ιατρική κάλυψη

Ο 13ος Ημιμαραθώνιος Δρόμος «Μιχάλης Κούσης» θα έχει πλήρη ιατρική κάλυψη (ασθενοφόρα, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό θα βρίσκονται στην αφετηρία, τη διαδρομή και τον τερματισμό του Ημιμαραθωνίου Δρόμου).

Σε κάθε περίπτωση όμως, όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με δική τους αποκλειστική ευθύνη.

Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ό,τι συμβεί, κατά τη διάρκεια του αγώνα, σχετικά με θέματα ΥΓΕΙΑΣ και οφείλεται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου.

Από τους διοργανωτές δε θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις για κανένα αθλητή/τρια, αφού όλοι οι συμμετέχοντες/χουσες αγωνίζονται με δική τους αποκλειστική ευθύνη.
Οι ανήλικοι αγωνίζονται με ευθύνη των γονέων ή κηδεμόνων τους.

9 – Διαδρομή

α – Ολόκληρη η διαδρομή θα έχει σήμανση ανά χιλιόμετρο πάνω στο οδόστρωμα.

β – Κατά την διάρκεια της διαδρομής μπορείτε να ζητήσετε πληροφορίες ή βοήθεια από τους υπευθύνους των σταθμών ή από τους ραδιοερασιτέχνες που καλύπτουν την διαδρομή ή από τον πλησιέστερο κριτή.

γ – Πίσω από τον τελευταίο αθλητή θα υπάρχει λεωφορείο του Δήμου που θα μπορεί να επιβιβάζεται όποιος δε θα μπορεί να συνεχίσει καθώς επίσης θα ακολουθεί και ασθενοφόρο.

δ – Στην αφετηρία θα υπάρχει υπεύθυνος που θα μεταφέρει το σάκο με τον ιματισμό των αθλητών και τα προσωπικά αντικείμενα στον τερματισμό (αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου – κτήριο πρώην Τράπεζας Ελλάδος).

10 – Τροφοδοσία αθλητών

Κατά τη διάρκεια του αγώνα θα διατίθενται στους αθλητές του Ημιμαραθωνίου δρόμου εμφιαλωμένα και ισοτονικά ποτά, σε πέντε (5) σταθμούς στα : 5ο,10ο, 12,5ο, 15ο & 18ο χλμ της διαδρομής.

Στην αφετηρία θα διατίθενται εμφιαλωμένα νερά.

Στον τερματισμό θα διατίθενται εμφιαλωμένα νερά, ισοτονικά ποτά, φρούτα, αναψυκτικά.

11 – Φιλοξενία, μετακίνηση αθλητών – συμμετεχόντων

Με πρωτοβουλία, ευθύνη και δαπάνη του Δήμου Αγρινίου, θα παρασχεθούν οι παρακάτω παροχές:

Σε όλους τους συμμετέχοντες, που θα αγωνιστούν, ο Δήμος Αγρινίου θα παραθέσει πρόχειρο γεύμα αμέσως μετά το τέλος των αγώνων, λίγα μέτρα από το χώρο του τερματισμού στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβούλιου (κτήριο πρώην Τράπεζα Ελλάδος).

12 – Παραλαβή αριθμών

Η παραλαβή των αριθμών θα γίνεται το Σάββατο 09 Οκτωβρίου 2021 στα γραφεία του Τμήματος Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Αγρινίου, επί της οδού Λορέντζου Μαβίλη (πρώην σταθμός τρένου), από ώρα 16:00 – 20:00, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την προστασία της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο διασποράς του κορωνοϊούCOVID-19.

13 – Γενικές διατάξεις και για τους δύο αγώνες

Στους αγώνες θα ισχύσουν οι επίσημοι κανονισμοί του Σ.Ε.Γ.Α.Σ.
Ό,τι δεν προβλέπεται από την προκήρυξη θα ρυθμίζεται από τον τεχνικό υπεύθυνο των
αγώνων.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
I. Τήρηση υγειονομικού πρωτοκόλλου. Οι αγώνες θα διεξαχθούν βάσει των οδηγιών, για τη διεξαγωγή αγώνων αλλά και τις προϋποθέσεις συμμετοχής αθλητών και αθλουμένων, της Υγειονομικής Επιτροπής της Γ.Γ.Α., που θα ισχύουν την ημέρα διεξαγωγής των αγώνων.
II. Όσοι αθλητές/τριες βραβευτούν στην γενική κατηγορία δεν θα βραβευτούν ξανά στις ηλικιακές κατηγορίες.
III. Στην κατάταξη για τις ηλικιακές κατηγορίες θα λαμβάνεται υπόψη μόνο το έτος γέννησης.
IV. Για τους κάτω των 18 ετών συμμετέχοντες, η δήλωση συμμετοχής θα γίνεται με ευθύνη του γονέα ή κηδεμόνα.
V. Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία επικοινωνήστε με τον υπεύθυνο των αγώνων Δρ. Αθανάσιο Μουρτζιάπηκ.Φ.Α. Κλινικό ΕργοφυσιολόγοPh.D. &P.D. ExercisePhysiologyστα τηλέφωνα 2641360684 & 6973435373 – email: [email protected].

Οι εγγραφές γίνονται στο link

* Φωτογραφία αρχείου

ΠΗΓΗ: https://sinidisi.gr/agrinio-stis-10-oktovrioy-o13os-imimarathonios-michalis-koysis-ti-prepei-na-gnorizoyn-oi-athlites/

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση