Ανακοίνωση Τάκη Κοτσόργιο για την παρενόχληση αλιευτικών σκαφών από τουρκικά σκάφη

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Μεσολογγι 21/09/2021
Απαντωντας σε ερωτηση βουλευτων που αφορουσαν την παρενοχληση ελληνικων αλιευτικων σκαφων εντος των Ελληνικων χωρικων υδατων από Τουρκικα αλιευτικα που εργαζονταν παρανομα εντος αυτων το Υπουργειο Ναυτιλιας και νησιοτικης πολιτικης με το από 14/09 /2021 εγγραφο του αναφερει τα εξης :
Η διενεργεια αλιειας εντος των Ελληνικων Εθνικων υδατων από σκαφη σημαιας Τουρκιας δεν αποτελλει πλεον ποινικο αδικημα .
Επισημαινει δε το σχετικο εγγραφο του ναυτιλιας ότι τα σκαφη του λιμενικου που θα καλουνται να παρεμβουν απλα θα καταγραφουν τα συμβαντα σε σχεση με τον Ε.Κ 1005 /2008 όπως αυτος τροποποιηθηκε από τον 1010 /2009. Επισης θα διαβιβαζουν τα σχετικα στο ΥΠΑΑΤ το οποιο με την σειρα του θα ενημερωνει τις αρμοδιες αρχες της Ε.Ε .
Η τροποποιηση του αρθρου 401 του Π.Κ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ Η ΟΠΟΙΑ ΑΜΕΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ .
Το ότι η τροποποιηση δεν αναφερει σκαφη τριτης χωρας αλλα σκαφη σημαιας Τουρκιας μας δειχνει ότι με το παιγνιδη της εκχωρησης κυριαρχικων δικιωματων μεσω της εκχωρησης αλιευτικων δικαιωματων βημα βημα παραδιδουμε την εθνικη ανεξαρτησια της χωρας μας .

Πρεπει καποιοι να καταλαβουν ότι η αλιεια μπορει να εχει μικρη σε συνεισφορα στο ακαθαριστο εθνικο προιον αλλα εινα στρατηγικης σημασιας για την χωρα . Η θαλασσα είναι η ταυτοτητατα της Ελλαδας και κανεις δεν εχει το δικαιωμα να την αλιωνει .
ΑΠΑΙΤΗΤΑΙ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΣΧΕΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΘΕΤΗΜΑΤΟΣ.
ΚΟΤΣΟΡΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΨΑΡΑΣ

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση