Χρ. Σταϊκούρας: Παροδικού χαρακτήρα οι ανατιμήσεις – Δεν θα χαθεί ο δημόσιος χαρακτήρας της ΔΕΗ

Δυσάρεστο αλλά παροδικό χαρακτήρισε το φαινόμενο των ανατιμήσεων ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος μιλώντας στη Βουλή επέμεινε στην απόφαση της κυβέρνησης να δημιουργήσει αποτελεσματικό δίκτυ προστασίας για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.

«Είμαστε αποφασισμένοι ανάλογα με τις εξελίξεις και τις συνέπειες για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις να προσχωρήσουμε σε αναγκαίες επεμβάσεις για να αντιμετωπιστεί και αυτή η συγκυρία» είπε χαρακτηριστικά. 

Πρόσθεσε ωστόσο πως «Αν παρατηρηθεί αποσταθεροποίηση των αποπληθωριστικών σταθερών η εκτίμηση για τις ανατιμήσεις θα αλλάξει. Θα συμφωνήσουμε πως οι προσωρινές αλλά σημαντικές αυξήσεις τιμών δεν πρέπει να οδηγήσουν σε αυτόεκπληρούμενη πληθωριστική προφητεία. Η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι είναι δίπλα στην κοινωνία σε κάθε έκτακτη και απρόβλεπτη εξέλιξη. Γι αυτό και υλοποιεί πολιτικές ώστε οι ανατιμήσεις να έχουν το μικρότερο δυνατό αποτύπωμα στον οικογενειακό προϋπολογισμό».

Οι αλλαγές και η αναγέννηση της ΔΕΗ της επιτρέπουν να λειτουργεί ως μοχλός ισορρόπησης της παγκόσμιας ανοδικής τάσης τιμών. Έχουμε ως κυβέρνηση αποδείξει ότι διαθέτουμε την ικανότητα να ανταποκρινόμαστε με πρωτοφανή αντανακλαστικά στις πολλαπλές προκλήσεις και κρίσεις και να προοδεύσουμε μέσω αυτών με την Ελλάδα να αναδύεται πιο ισχυρή» κατέληξε.

ΠΗΓΗ: https://www.real.gr/politiki/arthro/xr_staikouras_parodikou_xaraktira_oi_anatimiseis_den_tha_xathei_o_dimosios_xaraktiras_tis_dei-771819/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook&utm_campaign=real.gr

Αφήστε μια απάντηση