Σεισμός ΤΩΡΑ: Διπλή σεισμική δόνηση στην Κρήτη

Σεισμός Κρήτη: Δύο νέοι ισχυροί σεισμοί ταρακούνησαν το Αρκαλοχώρι Κρήτης, το μεσημέρι της Τετάρτης 29 Σεπτεμβρίου, στις 2:55 μ.μ.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο ένας σεισμός είχε μέγεθος 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και ο δεύτερος 4,3 Ρίχτερ.

Η πρώτη σεισμική δόνηση είχε εστιακό βάθος 16,5 χιλιόμετρα και σημειώθηκε 5 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά από το Αρκαλοχώρι, ενώ η δεύτερη είχε εστιακό βάθος 5 χιλιόμετρα και σημειώθηκε στο ίδιο σημείο.

«Θέλουμε άμεσα βοήθεια, δεν γίνεται να μείνουμε στις σκηνές»

Την ίδια ώρα οι κάτοικοι, των οποίων οι περιουσίες έχουν υποστεί καταστροφές, απευθύνουν έκκληση στην κυβέρνηση για τις αποζημιώσεις και την γρήγορη αποκατάσταση των ζημιών. Όπως λένε στην απεσταλμένη του Newsbomb.gr στην Κρήτη, Ευδοκία Μύτιλη, αυτό που επείγει είναι να δοθούν άμεσα οι αποζημιώσεις και τα βοηθήματα, να υπάρξει μέριμνα για τη στέγαση σε πιο σωστές δομές και όχι σε σκηνές αλλά και να ληφθούν στοχευμένα μέτρα φοροελαφρύνσεων προκειμένου να αντιμετωπίσουν την επόμενη ημέρα οι επιχειρήσεις της περιοχής.

«Καταστροφή. Θέλουμε βοήθεια από το κράτος τώρα» λένε κάτοικοι της περιοχής στο Newsbomb.gr σχολιάζοντας με νόημα «αυτοί που έρχονται τώρα να έρχονται και μετά που θα μείνουμε μόνοι μας». Όπως λέει ένας εξ αυτών «χρειαζόμαστε βοήθεια άμεσα. Το σπίτι μου είναι 10 χρονών και έχει γεμίσει ρωγμές πώς θα μπούμε μέσα» με έναν δεύτερο να συμπληρώνει «κάτσε να δούμε τι θα μείνει τελικά γιατί δεν έχει σταματήσει να κουνάει η γη».

ΠΗΓΗ: https://www.newsbomb.gr/ellada/story/1237700/seismos-tora-dipli-seismiki-donisi-stin-kriti

Αφήστε μια απάντηση