Παγώνη: Έρχεται δύσκολος χειμώνας

Καμπανάκι ενόψει του χειμώνα χτύπησε για η Ματίνα Παγώνη εκφράζοντας την ανησυχία της για τα σχολεία, καθώς όπως είπε, μόλις σε 20 ημέρες από το άνοιγμά τους, νοσηλεύονται 15 παιδιά.

«Ο χειμώνας θα είναι δύσκολος», τόνισε μεταξύ άλλων, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ σημειώνοντας πως τα σχολεία τον χειμώνα πρέπει να είναι με ανοιχτά τα παράθυρα και τα παιδιά να είναι με τα μπουφάν καθώς όπως εξήγησε η αλλαγή του αέρα είναι το καλύτερο.

Η ίδια εκτιμά μάλιστα ότι δεν πρέπει να γίνουν παρελάσεις και εορταστικές εκδηλώσεις τον Οκτώβριο αναφερόμενη στην γιορτή του Αγίου Δημητρίου και την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

Δεν βλέπω να κάνουμε Χριστούγεννα…

«Δεν βλέπω να κάνουμε Χριστούγεννα με τέτοιο ρυθμό εμβολιασμών», υπογράμμισε μεταξύ άλλων και έκανε έκκληση στους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους.

Κατά τα λοιπά, οι ειδικοί παραμένουν εξαιρετικά ανήσυχοι σχετικά με την πορεία της πανδημίας στη Βόρεια Ελλάδα.

Σε Θεσσαλονίκη έχει χτυπήσει κόκκινος συναγερμός για την αύξηση των κρουσμάτων, ενώ δεν αποκλείεται να ληφθούν μέτρα για τη συμπρωτεύουσα καθώς και άλλες περιοχές με επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο, όπως η Λάρισα.

«Καμπανάκι» η αύξηση των νοσηλειών στη Βόρεια Ελλάδα

Σημειώνεται εξάλλου, ότι η αύξηση των νοσηλειών στα νοσοκομεία της 3ης ΥΠΕ το τελευταίο δεκαήμερο είναι ραγδαία.

Ειδικά στις ΜΕΘ – COVID η αύξηση ανήλθε σε 24,49%, ενώ στη Μακεδονία -εκτός Θεσσαλονίκης, έφτασε στο 38,46%.

Χθες ανακοινώθηκαν 2.978 νέα κρούσματα κοροναϊού σε όλη τη χώρα και η θετικότητα διαμορφώνεται στο 0,77%.

Αυξητικές τάσεις παρατηρήθηκαν και στο ιικό φορτίο των λυμάτων σε 9 περιοχές. Η μεγαλύτερη αύξηση 198% καταγράφηκε στην Αλεξανδρούπολη και ακολουθεί η Ξάνθη με 166%, η Λάρισα με 62% και η Αττική με 58%.

Ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής στο ΑΠΘ, προειδοποίησε μιλώντας το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ότι τα κρούσματα μπορεί να φτάσουν ακόμη και 3.000 με 4.000 ημερησίως μέχρι τα μέσα και τα τέλη Νοεμβρίου.

Παιδιά ένα στα τρία κρούσματα

Ανησυχητικά είναι και τα στοιχεία σχετικά με την μετάδοση του κοροναϊού σε παιδιά. Και σήμερα το 1 στα 3 κρούσματα ήταν παιδί, καθώς από τις 2.978 νέες διαγνώσεις οι 1.002 αφορούσαν άτομα έως 17 ετών.

Προς το παρόν ο αριθμός των νοσηλευόμενων παιδιών παραμένει σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Στο Αγία Σοφία και στο Αγλαΐα Κυριακού νοσηλεύονται περίπου 15 παιδιά με κορωνοϊό, ανάμεσά τους εκτός κινδύνου και ένα αγοράκι 2 μηνών στη ΜΕΘ covid. Οι ειδικοί πάντως θεωρούν ότι αυτή τη στιγμή δεν υφίσταται λόγος για αλλαγή του πρωτοκόλλου στα σχολεία.

ΠΗΓΗ: in.gr

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση