Ένοπλες Δυνάμεις: Έγινε η νύχτα – μέρα στο πεδίο βολής – Μήνυμα απόλυτης ετοιμότητας από τις «σύγχρονες Θερμοπύλες

Απόλυτη ετοιμότητα κάθε στιγμή, δυνατότητα ευέλικτης αντίδρασης μέρα και νύχτα και καθοριστικά πλήγματα στις εχθρικές δυνάμεις ώστε να μην έχουν κανένα περιθώριο αντίδρασης. Αυτό είναι το πλαίσιο στο οποίο κινούνται οι Ένοπλες Δυνάμεις, με την νυχτερινή άσκηση «Αστραπή 2021» να εντυπωσιάζει.

Το Newsbomb.gr βρέθηκε στην άσκηση «Παρμενίων 2021» μεταφέροντας λεπτό προς λεπτό όσα έγινα στην δραστηριότητα «ΑΙΣΙΟΣ ΟΙΩΝΟΣ», στο πεδίο βολής Ψηλός Στάλος του Έβρου, με τα άρματα μάχης και την Πολεμική Αεροπορία να επιδίδονται σε καταιγισμό πυρών, που ακούστηκε μέχρι την… Τουρκία.

Τα πανίσχυρα άρματα μάχης Leopard και οι άλλοι τύποι τεθωρακισμένων, μαχητικά αεροσκάφη F-16 Block 52+, Mirage 2000-5 και F-4 Phantom, δυνάμεις πεζικού, επιθετικά ελικόπτερα Apache της Αεροπορίας Στρατού, αλλά και τα ελικόπτερα επιθετικής αναγνώρισης Kiowa warrior σκόρπισαν κυριολεκτικά φωτιά και ατσάλι, ικανοποιώντας απόλυτα την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία και εντυπωσιάζοντας τους παρευρισκόμενους.

Ο όγκος και η ακρίβεια των πυρών, ο ρεαλισμός στη διεξαγωγή της άσκησης, αλλά και η ασφάλεια, ο συντονισμός των τμημάτων που έλαβαν μέρος, δείχνουν ότι στις Ένοπλες Δυνάμεις γίνεται, πραγματικά, εξαιρετική δουλειά, με το ΓΕΕΘΑ να πιστώνεται την αρτιότητα διεξαγωγής μιας πολύ απαιτητικής άσκησης.Άσκηση «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2021» Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών (DV-DAY) ΤΑΜΣ «ΑΙΣΙΟΣ ΟΙΩΝΟΣ-21»

Το ΓΕΕΘΑ ωστόσο, κρατούσε το… καλύτερο για το βράδυ, με την άσκηση «ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΑΣΤΡΑΠΗ 2021» να ενθουσιάζει όσους είχαν την τύχη να βρεθούν στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης, στο πλαίσιο της Εθνικής Διακλαδικής Άσκησης Μεγάλης Κλίμακας «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ-21».

Η ΤΑΜΣ «ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΑΣΤΡΑΠΗ-21» είναι άσκηση πλήρους ανάπτυξης δυνάμεων (LIVEX/FTX) και διευθύνεται από το Δ΄ Σώμα Στρατού με την συμμετοχή μονάδων από τη Διοίκηση Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ (ΔΕΠ/ΓΕΕΘΑ), Σχηματισμών και Μονάδων της 1ης Στρατιάς, Ελικόπτερα της Αεροπορίας Στρατού και Αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας.

Σύμφωνα με το σενάριο της Άσκησης, Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία που διεξάγει νυχτερινό αγώνα αρχικά αμύνεται προκειμένου να εφελκύσει τον αντίπαλο σε προσχεδιασμένο χώρο καταστροφής στην αμυντική τοποθεσία της. Οι φίλιες δυνάμεις έχοντας αποκτήσει τακτικό πλεονέκτημα εκτελούν επιθετική ενέργεια με την εφεδρεία τους, με την υποστήριξη πυρών Πυροβολικού, Επιθετικών Ελικοπτέρων και Μαχητικών Αεροσκαφών για τη δημιουργία ευνοϊκών συνθηκών και με σκοπό την ολοκληρωτική εξουδετέρωση του σε συνδυασμό με ενέργειες Επιθετικών Ελικοπτέρων και Αερομεταφερόμενων Δυνάμεων.

Τα αντικείμενα που εκτελέστηκαν στο πλαίσιο της άσκησης ήταν:

– Βολές πυροβολικού, αρμάτων και όλμων.

– Εκτέλεση πυρών από Επιθετικά Ελικόπτερα και Μαχητικά Αεροσκάφη.

– Εξάλειψη Αεροπρογεφυρώματος.

– Ρίψη αλεξιπτωτιστών.

Πηγη

https://www.newsbomb.gr/ellada/ethnika/story/1238161/enoples-dynameis-nyxterini-astrapi-ston-evro-kataigismos-pyron-ypo-to-vlemma-toy-stratigoy-floroy

Αφήστε μια απάντηση