Λιμενικός πουλούσε χασίς σε πασίγνωστο ηθοποιό – Συνελήφθησαν έξι άτομα

“Κρουασάν, τσοπάνης, παραγάδι, κορίτσια και κυδώνια”. Αυτά είναι τα συνθηματικά που χρησιμοποιούσαν για το χασίς τα μέλη σπείρας διακίνησης ναρκωτικών που εξαρθρώθηκε και στην οποία συμμετείχε αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος και πελάτης ήταν πασίγνωστος ηθοποιός με συμμετοχή και στα κοινά.

Την υπόθεση αυτή έβγαλε η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, προφανώς λόγω της συμμετοχής του στελέχους του Λιμενικού Σώματος, μαζί με τον οποίο οι αστυνομικοί συνέλαβαν πέντε ιδιώτες συνεργούς του, ενώ στην δικογραφία έχει συμπεριληφθεί και το όνομα του ηθοποιού, για τον οποίο σύμφωνα με πληροφορίες ο Εισαγγελέας έκρινε πως δεν συντρέχει λόγος αυτόφωρης διαδικασίας, οπότε δεν συνελήφθει.

Δείτε την ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας για την υπόθεση:

Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, συνελήφθησαν Αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και 5 ιδιώτες, για – κατά περίπτωση – παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, τα όπλα και του εθνικού τελωνειακού κώδικα.

Για τη διερεύνηση της υπόθεσης προηγήθηκε πολύμηνη έρευνα και κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων και δεδομένων, από τη συνδυαστική μελέτη και ανάλυση των οποίων προέκυψε η εμπλοκή των ανωτέρων στα διερευνώμενα αδικήματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συλληφθέντες κατά τις μεταξύ τους επικοινωνίες χρησιμοποιούσαν κωδικοποιημένες λέξεις και φράσεις, προκειμένου να αποκρύπτουν τη δραστηριότητά τους από τις διωκτικές αρχές.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν χθες, Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021, σε οικίες και χώρους εργασίας των εμπλεκομένων στον Πειραιά και σε περιοχή της Φθιώτιδας, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, και κατασχέθηκαν:

257,9 γραμμάρια κάνναβη,
10 δενδρύλλια κάνναβης,
4,55 γραμμάρια κοκαΐνη,
325 γραμμάρια λαθραίου καπνού,
πιστόλι με γεμιστήρα,
μεταλλική σιδερογροθιά,
57 φυσίγγια πυροβόλου και κυνηγετικού όπλου,
κινητά τηλέφωνα και κάρτα sim ,
4.800 ευρώ.
Οι κατασχεθείσες ναρκωτικές ουσίες θα αποσταλούν στο Γενικό Χημείο του Κράτους, τα ψηφιακά πειστήρια και το όπλο στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις, ενώ το χρηματικό ποσό θα κατατεθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές, ενώ ενημερώθηκε και ο Εισαγγελέας Ναυτοδικείου Πειραιά.

ΠΗΓΗ: https://astinomiko.gr/%ce%bb%ce%b9%ce%bc%ce%b5%ce%bd%ce%b9%ce%ba%cf%8c%cf%82-%cf%80%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%bf%cf%8d%cf%83%ce%b5-%cf%87%ce%b1%cf%83%ce%af%cf%82-%cf%83%ce%b5-%cf%80%ce%b1%cf%83%ce%af%ce%b3%ce%bd%cf%89%cf%83/

Αφήστε μια απάντηση