Λάρισα: Ένταση έξω από την εκκλησία όπου πραγματοποιούνται εμβολιασμοί

Σε τεταμένο κλίμα ξεκίνησαν σήμερα Κυριακή οι εμβολιασμοί έξω από Ιερούς Ναούς στη Λάρισα.

Σήμερα οι εμβολιασμοί για τον ιό Covid-19 πραγματοποιούνται στον προαύλιο χώρο του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Αχιλλίου στη Λάρισα, από την κινητή μονάδα εμβολιασμού της 5ης ΥΠΕ, με εμβόλιο της Pfizer.

Ήδη από το πρωί ισχυρή αστυνομική δύναμη βρίσκεται στον αύλειο χώρο του ναού ενώ γύρω στις 11 το πρωί δημιουργήθηκε ένταση από ατομα που αντιτίθενται στους εμβολιασμούς στο χώρο.

Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου:

«Η Iερά Μητρόπολη εκφράζει τις θερμές της ευχαριστίες στην 5η υγειονομική Περιφέρεια, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Λαρισαίων για την υποδειγματική συνεργασία και την απόλυτη προσήλωσή τους στην επίτευξη τού σκοπού, που δεν είναι άλλος από την αποτροπή επιπλέον απωλειών συνανθρώπων μας από τον φονικό ιό Covid-19».

Ο Μητροπολίτης Λάρισας κ. Ιερώνυμος στη διάρκεια της 1ης Ιερατικής Σύναξης έδωσε οδηγίες στους ιερείς για το πρόγραμμα εμβολιασμών και συνέστησε να συνδράμουν στην πρωτοβουλία της Μητρόπολης με την ελπίδα όπως είπε «να πάρουμε τη ζωή μας πίσω και να βγούμε έξω από τα σπίτια μας…».

Την πρωτοβουλία του Μητροπολίτη Λάρισας εξήρε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, που δεν έκρυψε τον προβληματισμό του γιατί ο αριθμός των κρουσμάτων στη Λάρισα παραμένει σε υψηλά επίπεδα και τάχθηκε υπέρ των εμβολιασμών υποστηρίζοντας ότι όλοι οι δείκτες της πανδημίας βελτιώνονται όσο αυξάνεται το ποσοστό των εμβολιασμένων πολιτών. Ανάλογο υπήρξε και το μήνυμα του δημάρχου Απόστολου Καλογιάννη, που κάλεσε τους Λαρισαίους να εμπιστευθούν την επιστήμη, ενώ ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ εμφανίστηκε αισιόδοξος για την επιτυχία του εγχειρήματος, προέτρεψε τους αναποφάσιστους ανεμβολίαστους πολίτες να εμβολιαστούν, υπενθυμίζοντας ότι το 99% όσων νοσηλεύονται στα νοσοκομεία με Covid-19 είναι ανεμβολίαστοι.

Πηγή: cnn.gr

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση