Φυλακές Κορυδαλλού: Στο ίδιο κελί ο Μπάμπης με τον Φουρθιώτη

Δουλεύει στην καντίνα ο συζυγοκτόνος των Γλυκών Νερών και δεν προαυλίζεται

Από κοντά έζησε μέσα στη VIP πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο ο σχεδιαστής μόδας Κωνσταντίνος Μητροβγένης, ο οποίος προφυλακίστηκε τον περασμένο Μάρτιο για διακίνηση κοκαΐνης, και μέχρι πριν από τρεις εβδομάδες, ερχόταν σε καθημερινή επαφή με τον άνθρωπο που επί 37 ημέρες έδινε ρεσιτάλ ηθοποιίας προκειμένου να πείσει ότι η αδικοχαμένη Καρολάιν είχε πέσει θύμα αδίστακτων ληστών.

Ο 45χρονος σχεδιαστής, που πριν από λίγες ημέρες μεταφέρθηκε στις φυλακές Λάρισας, περιέγραψε την καθημερινότητα του δολοφόνου πιλότου μέσα στη ΣΤ’ πτέρυγα του Κορυδαλλού και τη στενή σχέση που έχει αναπτύξει ο Αναγνωστόπουλος με το συγκρατούμενό του (και συγκάτοικο στο ίδιο κελί) Μένιο Φουρθιώτη.

Σύμφωνα με τα όσα είπε, συμπεραίνεται ότι ο 33χρονος καθ’ ομολογίαν δολοφόνος έχει προσαρμοστεί πλήρως στους άγραφους νόμους της φυλακής που επιβάλλουν μια ιδιόμορφη «διακριτικότητα» μεταξύ των κρατουμένων, αποφεύγοντας τις πολλές κουβέντες, ενώ πλέον αρνείται ακόμα και να βγει στο προαύλιο. Όπως αποκάλυψε ο Κωνσταντίνος Μητροβγένης, μιλώντας στο protothema.gr, με το συζυγοκτόνο δούλευαν δίπλα δίπλα στην καντίνα των φυλακών.

«Με τον Μπάμπη δουλεύαμε μαζί στην καντίνα γιατί εγώ έκανα πολλά πράγματα. Ήμουν καθαριστής στην καντίνα και επειδή έχω τελειώσει και κομμωτική, τους κούρευα. Τον έχω κουρέψει τον Μπάμπη. Δεν ήμασταν κολλητοί, ήμασταν συνεργάτες λόγω δουλειάς. Αν παραβλέψω αυτό που έχει κάνει, γιατί εγώ δεν ρωτούσα και τι έχει κάνει ο καθένας, απλώς αυτός ήταν γνωστός από την τηλεόραση, με τους συγκρατούμενούς του είναι πάρα πολύ καλός. Ήσυχος και ευγενικός. Θέλει να προσφέρει. Επειδή εγώ δεν τρώω κρέας εδώ και 9 χρόνια, μου έδινε κουπόνι για ψάρι όταν είχε, με βοηθούσε στην καντίνα, μου έγραφε παραπάνω μπλοκάκι. Ήταν ό,τι πρέπει ως κρατούμενος».

Ο προφυλακισμένος σχεδιαστής ανέφερε ακόμα ότι ο Αναγνωστόπουλος μοιράζεται το κελί του με τον παρουσιαστή Μένιο Φουρθιώτη, που βρίσκεται στον Κορυδαλλό από το Πάσχα. «Είναι στο ίδιο κελί με τον Μένιο. Στο κελί Ζ1 μαζί με άλλους δύο. Ο Μπάμπης δεν μπορεί να βγει πια στο προαύλιο. Είχε γίνει αυτό με τις φωτογραφίες και δεν θέλει. Δεν έβγαινε έξω, μόνο στον εσωτερικό θάλαμο καθόταν, που είναι ένας διάδρομος και έχει καθιστικό». Σε ερώτηση για το αν ήταν επιλογή του πιλότου να μην προαυλίζεται, ο Κωνσταντίνος Μητροβγένης απάντησε: «Έχουν ακουστεί πολλά. Ότι ίσως δεν τον αφήνει η διευθύντρια, ακόμη και ο Μένιος. Αυτό όμως δεν το ξέρω. Έγινε επειδή είχαν βγει αυτές οι φωτογραφίες. Κάποια στιγμή, μια από απέναντι είχε φακό λες και ήταν για ποδοσφαιρικό αγώνα και τραβούσε. Τρελά πράγματα και έτσι δεν έβγαινε έξω».

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Αναγνωστόπουλος δεν συζητάει με τους υπόλοιπους κρατούμενους για την άγρια δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν. «Τίποτα. Δεν λέει κουβέντα για αυτό. Είναι ήσυχος. Γενικά μέσα στη φυλακή δεν ρωτάμε. Είναι καλό να μη ρωτάς. Δουλεύει στην καντίνα. Τρώει μέσα στο κελί, περπατάει στον εσωτερικό θάλαμο και διαβάζει» πρόσθεσε ο 45χρονος σχεδιαστής, ενώ αναφέρθηκε και στα δημοσιεύματα που αναφέρονταν στη φροντίδα που δείχνει ο δολοφόνος στις γάτες των φυλακών. «Επειδή εγώ είχα γατιά εκεί και μου είχε γεννήσει και μια γάτα, ήταν πολύ τρυφερός. Είναι πολύ αντιφατική αυτή η εικόνα, συγκριτικά με αυτό που έκανε. Έβγαζε μεγάλη τρυφερότητα στις γάτες».

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time

Αφήστε μια απάντηση