Αίτηση – Υπόμνημα μετά από καταγγελία του αντιδημάρχου Αιτωλικού, για τα φίλτρα στην ύδρευση του Αιτωλικού.

Του Συλλόγου με την επωνυμία «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΛΙΕΩΝ ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ – ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ “ΤΟ ΑΙΤΩΛΙΚΟ”», με έδρα τo Αιτωλικό, νομίμως εκπροσωπουμένου 

                                                 Π Ρ Ο Σ

1. Το Δ.Σ. του  ΟΤΑ με την επωνυμία «ΔΗΜΟΣ Ι.Π. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ», εδρεύοντος στο Μεσολόγγι, νομίμως εκπροσωπουμένου

2. Της Δημοσίας Επιχείρησης Υδρεύσεως – Αποχετεύσεως Μεσολογγίου, εδρευούσης στο Μεσολόγγι,. Νομίμως εκπροσωπουμένης

                                                             .||.

  Την 20/09/2021 στη Κεντρική Πλατεία του Αιτωλικού, έλαβε χώρα λαϊκή συνέλευση, όπου η Δημοτική Αρχή εκπροσωπήθηκε από τον αντιδήμαρχο Αιτωλικού κ. Μασαούτη. 

   Κατά τη διάρκεια την Συνέλευσης αυτής, και ως απάντηση στα ερωτήματα που τέθηκαν προς τον κ. Μασαούτη για την ύδρευση της πόλης του Αιτωλικού, ο εν λόγω αντιδήμαρχος, απάντησε μεταξύ άλλων ότι, τα φίλτρα που έχουν εγκατασταθεί στην πηγή του Κεφαλοβρύσου, ήσαν μεταχειρισμένα από άλλη περιοχή της χώρας και μάλιστα προορίζονταν προς απόσυρση !!  Είχε γίνει δε, προσπάθεια επιδιόρθωσης,  αφαίρεσης της σκουριάς με αμμοβολή και βαφής, πλην όμως ο στόχος αυτός δεν επιτεύχθηκε λόγο  του μεγάλου αντιτίμου που ζήτησε ο τεχνικός από το Αγρίνιο, και δη ποσό περίπου  17.000 ευρώ.   Το έργο ολοκλήρωσε τελικά μια ομάδα Πακιστανών όπως μας αποκάλυψε ο αντιδήμαρχος, η οποία πληρώθηκε με πολύ μικρότερο αντίτιμο.

    Επίσης κατά τη διάρκεια του χειμώνα, παρατηρήθηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα διαφυγή ενεργού άνθρακα από τα φίλτρα, στο δίκτυο ύδρευσης της πόλης του Αιτωλικού, γεγονός που προκάλεσε την παρέμβαση της Δ/νσης Υγείας του Νομού μας. 

    Επειδή τα ανωτέρω διαμειφθέντα είναι αρκούντως σοβαρά και άπτονται  σε υπερθετικό βαθμό της υγείας των συμπολιτών μας, την στιγμή μάλιστα που έχουμε αποδυθεί σε δικαστικούς αγώνες για την βελτίωση της ποιότητας του νερού στην πόλη μας, Ζητάμε και παρακαλούμε όπως μας επιβεβαιώσετε τα λεγόμενα του ως άνω αντιδημάρχου Αιτωλικού, προσκομίζοντας τα σχετικά έγγραφα αγοράς ή ανακατασκευής αυτών των φίλτρων.

   Επίσης, για πολλοστή φορά, παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται σήμερα τα φίλτρα, το επίπεδο του ενεργού άνθρακα που παραμένει εντός των φίλτρων και τα μέτρα που ελήφθησαν την συγκεκριμένη περίοδο της διαφυγής του ενεργού άνθρακα, ώστε να διασφαλιστεί η υγεία των καταναλωτών και συμπολιτών μας.  

                                                                        Με Εκτίμηση 

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση