Τέλος τα μίνι lockdown: Αυτές είναι οι νέες ελευθερίες για τους πλήρως εμβολιασμένους

Οι ανακοινώσεις αναφορικά με την πανδημία από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, την αναπληρώτρια υπουργό Μίνα Γκάγκα και τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Θεοκλή Ζαούτη.

Στην εξειδίκευση των νέων ελευθεριών για τους πολίτες που έχουν εμβολιαστεί προχώρησε σήμερα ο υπ. Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης τονίζοντας ότι η κυβέρνηση ακολουθεί πιστά τις εντολές της επιτροπής των εμπειρογνώμων του υπουργείου, λέγοντας πως «είναι το επιστημονικό όργανο που γνωμοδοτεί στην υπηρεσία και τους εμπιστευόμαστε, αυτό το όργανο είναι ο στενός μας συνεργάτης».

Όπως τόνισε οι νέες ελευθερίες θα ισχύουν για 15 ημέρες και εντός αυτών των 15 ημερών τα μέτρα θα απλοποιηθούν και θα επανεξεταστούν.

Τι αλλάζει για τις «κόκκινες» περιοχές

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του κ. Πλεύρη όσες περιοχές θα μπαίνουν στο «κόκκινο» δεν θα επισύρουν νέα μέτρα και θα ισχύει ότι και σε όλη την επικράτεια, απλά θα ενημερώνονται οι πολίτες για την επιδημιολογική κατάσταση της κάθε περιοχής. Δηλαδή, δεν θα ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας από τη 1 το βράδυ μέχρι τις 6 το πρωί, όπως και η απαγόρευση της μουσικής σε κλαμπ, εστιατόρια και χώρους διασκέδασης.

Οι νέες ελευθερίες για τους πλήρως εμβολιασμένους

Στους αμιγείς χώρους, δηλαδή μόνο για τους εμβολιασμένους, θα ισχύουν τα εξής:

  • Επιστρέφει ο χορός σε μπαρ, νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, μπουζούκια, κλαμπ και γαμήλια γλέντια
  • Δεν χρειάζεται να είναι καθιστοί στους εσωτερικούς χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας.
  • Πληρότητα 100% σε όλους τους κλειστούς χώρους (εστίαση, ψυχαγωγία, σινεμά κτλ.) για τους εμβολιασμένους, χωρίς όριο, δηλαδή, στα τραπέζια.
  • Όλοι οι άλλοι χώροι που είναι μόνο για εμβολιασμένους θα έχουν τον περιορισμό της χρήσης μάσκας

Για τους συγκεκριμένους χώρους, όσον αφορά στο προσωπικό, τα ατομικά μέτρα προστασίας θα ισχύουν κανονικά, όπως και η χρήση μάσκας.

Για τους μεικτούς χώρους, δηλαδή όπου μπαίνουν εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι, θα ισχύουν τα μέτρα προστασία, που έχουν ήδη ανακοινωθεί.

Παράλληλα, τόνισαν την ανάγκη για εμβολιασμό όλων των πολιτών.

ΠΗΓΗ: https://www.newsbomb.gr/ellada/story/1240060/aytes-einai-oi-nees-eleytheries-gia-toys-pliros-emvoliasmenoys

Αφήστε μια απάντηση