Στάθηκε στη βροχή ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ για την ορκωμοσία των ΕΠΟΠ – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Σε μια κίνηση που ξάφνιασε όλους όσοι ήταν στο μεγάλο Πεύκο προχώρησαν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ και οι στρατηγοί που τον συνόδευαν, συγκινώντας όλους τους παρευρισκόμενους κι εμπνέοντας ταυτόχρονα τα νέα στελέχη του Στρατού.

του Χρήστου Μαζανίτη

Πέμπτη 7 Οκτωβρίου, ώρα 10.30 το πρωί. Στο Στρατόπεδο «ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΛΛΙΝΣΚΗ» στο Μεγάλο Πεύκο πραγματοποιείται η τελετή ορκωμοσίας των νεοκαταταγέντων Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ).

Οι 180 ορκισθέντες μπαίνουν στην μεγάλη οικογένεια των Ενόπλων Δυνάμεων.

Έχουν πάρει θέση απέναντι από τις δυο τέντες που έχουν στηθεί. Η μια μικρή στο κέντρο φιλοξενεί τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, ο Διοικητής της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγος Γεώργιος Τσιτσικώστας, ο Διοικητής της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων της ΔΕΠ Υποστράτηγος Προκόπιος Μαυραγάνης και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ειδικών Δυνάμεων του ΓΕΣ Υποστράτηγος Πάρης Καπραβέλος.

Λίγα μέτρα πιο πίσω ήταν η τέντα που φιλοξενούσε τους συγγενείς και φίλους των νεοορκισθέντων.

Η τελετή ξεκινά. Θα το χαρακτήριζε κανείς και παιχνίδι της μοίρας… οι ουρανοί άνοιξαν και τα νέα στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων ορκίζονταν ακούνητα υπο καταρρακτώδη βροχή.

Τότε, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ έκανε μια κίνηση που έκανε όλους τους παρευρισκόμενους να σταθούν – κατά την προσφιλή λαϊκή έκφραση – κλαρίνο.

Έκανε δυο βήματα μπροστά, βγήκε στην βροχή, με τους Στρατηγούς να ακολουθούν την κίνηση του.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ καλωσόρισε στην οικογένεια των Ειδικών Δυνάμεων τα νέα στελέχη με μια κίνηση που έδειχνε ότι είναι μαζί τους, ο Αρχηγός τους. Μια κίνηση ουσίας, που απέδειξε ότι η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων είναι μια γροθιά με τα κατώτερα στελέχη.

Επί 30 λεπτά, ακόμη και στον χαιρετισμό του, ο Στρατηγός Φλώρος έμεινε μες στην βροχή, δείχνοντας πόσο νοιάζεται η ηγεσία τα στελέχη της.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, κατά τον χαιρετισμό του και καλωσορίζοντας τους 180 ορκισθέντες ΕΠΟΠ στην οικογένεια των Ειδικών Δυνάμεων, έκανε ιδιαίτερη μνεία στην ενίσχυση των Μονάδων τους με προσωπικό μετά από σχεδόν μια δεκαετία, συμβάλλοντας έτσι σημαντικά στην επαύξηση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων τους.

Στη συνέχεια κάλεσε τους νεοκαταταγέντες ΕΠΟΠ να καταβάλουν κάθε προσπάθεια και κάθε αναγκαία θυσία, ώστε να ανταποκριθούν στις προσδοκίες του Στρατεύματος μέσω της σκληρής και επίπονης εκπαίδευσης, και τους τόνισε τη σημασία του όρκου τους ως του αόρατου συνδέσμου με όσους υπηρέτησαν στο παρελθόν, υπηρετούν στο παρόν και θα υπηρετήσουν στο μέλλον στις Ειδικές Δυνάμεις και τις Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων, υπερασπιζόμενοι διαχρονικά τα Ιερά και τα Όσια του Έθνους.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στάθηκε επιπλέον στη δημιουργία της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου, η οποία όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, συγκεντρώνει υπό ενιαία Διοίκηση το πλέον επίλεκτο προσωπικό και των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, επιτυγχάνοντας την πλήρη αξιοποίηση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών τους, αλλά και την υιοθέτηση κοινής επιχειρησιακής αντίληψης και κουλτούρας.

Με την ορκωμοσία των νεοκαταταγέντων ΕΠΟΠ, ολοκληρώθηκε η βασική τους εκπαίδευση, η οποία ξεκίνησε στις 30 Αυγούστου 2021. Η εκπαίδευσή τους θα συνεχιστεί με το Σχολείο Προκεχωρημένης Εκπαίδευσης ΕΠΟΠ Ειδικών Δυνάμεων έως τις 03 Δεκεμβρίου 2021 και στη συνέχεια θα παρακολουθήσουν την εκπαίδευση ειδικοτήτων, προκειμένου να αποδοθούν στις Μονάδες Ειδικών Δυνάμεων.

ΠΗΓΗ: https://www.enikos.gr/politics/stathike-stin-vrochi-o-archigos-geetha-gia-tin-orkomosia-ton-epop/1687022/

Αφήστε μια απάντηση