Ρομά ρήμαξαν αντλιοστάσια και μετασχηματιστές στις Σέρρες

Συνελήφθησαν έπειτα από καταδίωξη – Μετέφεραν καλώδια και μετασχηματιστή αξίας δεκάδων χιλιάδων ευρώ.

Έφτασαν τις πέντε οι λεηλασίες μετασχηματιστών, αντλιοστασίων και παροχών νερού που είχαν διαπράξει μέσα σε ένα μεσημέρι σε περιοχές των Σερρών τρεις Ρομά, δυο από τους οποίους είχαν συλληφθεί μετά από καταδίωξη σε δύσβατη αγροτική περιοχή.

Τα δύο οχήματα με τα οποία είχαν «σπάσει» στις 27 Σεπτεμβρίου το μπλόκο των αστυνομικών του τμήματος Εμμανουήλ Παππά, είχαν βρεθεί εγκαταλελειμμένα σε έναν αγροτικό δρόμο και στο εσωτερικό τους υπήρχαν καλώδια μεταφοράς ρεύματος υψηλής τάσης και ένας μετασχηματιστής ηλεκτρικής ενέργειας συνολικής αξίας 19.000 ευρώ που είχαν ξηλώσει από δύο σταθμούς παροχής νερού, καθώς και διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία.

Όπως αποκαλύφθηκε, την ίδια ημέρα μαζί με τον συνεργό τους τα στοιχεία του οποίου ταυτοποιήθηκαν, είχαν ρημάξει ακόμη δύο αντλιοστάσια και ένα μετασχηματιστή του Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε., αρπάζοντας καλώδια συνολικής αξίας 11.000 ευρώ. Έτσι, σε βάρος τους σχηματίστηκε συμπληρωματική δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές, που διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

ΠΗΓΗ: https://www.protothema.gr/greece/article/1169745/roma-rimaxan-adliostasia-kai-metashimatistes-stis-serres/?utm_term=Autofeed&utm_medium=Social&utm_source=Facebook#Echobox=1633873163

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Leave a Reply