Ανακοίνωση για την κατάληψη του 1ου Γυμνασίου Μεσολόγγιου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Μεσολογγι 13/10/2021
Εν όψη της νέας σχολικής χρονιάς, με δεδομένα τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές της Παλαμαικής σχολής και που αφορούν τον προαυλισμο των μαθητών, τα στέγαστρα για την προστασία τους από την βροχή και την εναλλακτική θέρμανση αφού απογοητεύεται το καλοριφέρ λόγο COVID-19, ο σύλλογος των γονέων και των κηδεμόνων στον οποίον ειμαι μέλλος του Δ.Σ προχώρησε σε συνάντηση με τον Δήμαρχο, το δεκαπενταμελές, του σχολείου και το σύλλογό των διδασκόντων προκειμένου να βρεθεί λύση.

Οι γονείς οι μαθητές και οι καθηγητές συγκεντρώθηκαν στον χώρο εξω από το Δημαρχείο περιμένοντας την συνάντηση με τον Δήμαρχο η οποία όμως δεν έρχονταν . Το σύνολο των παρευρισκομένων όταν διαπίστωσε ότι ο Δήμαρχος τρεναριζε την συνάντηση έχοντας τον κόσμο μεσα στη βροχή αποφάσισαν και προχώρησαν από μόνοι τους στην είσοδο στο Δημαρχείο τηρώντας τους προβλεπόμενους κανόνες και εισήλθαν στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ όπου περίμεναν να έλθει και ο <<Δήμαρχος >>..
Ο Δήμαρχος ήλθε και αφού έκανε έναν ακομα απολογισμό του έργου της Δημοτικής μειοψηφίας στους παρευρισκόμενους εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς αναφερόμενος στις αγκυλώσεις του, είπε ότι από αυριο αρχίζουμε για να λύνουμε το πρόβλημα.


Τα βλέμματα τα έκλεψε ένας δεκαπεντάχρονος μαθητής Πρόεδρος του σχολείου που απευθυνόμενος στο <<Δήμαρχο >> του είπε : τόση ωρα μας μιλάς και δεν καταλαβαίνουμε τι λες …. ΤΟΝ ΠΉΡΑΝ ΕΊΔΗΣΗ ΜΈΧΡΙ ΚΑΙ ΤΑ ΜΙΚΡΆ ΠΑΙΔΙΑ


Το πρωι μια υπάλληλος ήρθε στο σχολείο και κατέγραψε το τι ακριβώς χρειάζεται και αποχώρησε λέγοντας ότι <<θα ενημερώσω τον προϊστάμενο μου και θα δουμε γιατι πρέπει να βρεθούν χρήματα κτλ >> . Οι μαθητές αντιμετώπισαν με δυσπιστία αυτές τις ενέργειες γιατι τα ίδια ακριβώς μας είπε και ένα χρόνο πριν.


Αξίζει να αναφέρω ότι αυτός ο Δήμαρχος της υποκρισίας και της πολιτικής ανικανότητας και ανευθυνότητα μου στέρησε το δικαίωμα σαν γονιός να μιλήσω στη συνάντηση με το αιτιολογικό <<εισαι Δημοτικός σύμβουλος >> λες και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι δεν είναι γονείς, εργαζόμενοι κτλ.

Αυτό δείχνει τις βαθύτερες πολιτικές του σκέψεις οι οποίες είναι άκρως επικίνδυνες για την τοπική αυτοδιοίκηση και την κοινωνία .

<<Δήμαρχε της κοροϊδίας και της υποκρισίας πρέπει να καταλάβεις ότι όταν οι λύσεις που μπορούν να δώσουν και που πρέπει να δωθουν δεν δίνονται τοτε αυτές επιβάλλονται .
Εκπαιδευτικοί μαθητές και γονείς έχουν πολιτική -κοινωνικη – και ιστορική υποχρέωση όχι να απαιτήσουν απλά την διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας σε ανεκτά και ανθρώπινα επίπεδα αλλά να την ΕΠΙΒΆΛΛΟΥΝ.


ΚΟΤΣΟΡΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Μέλος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων της Παλαμαικης σχολης .

Αφήστε μια απάντηση