Γιάνης Βαρουφάκης: Γιατί στηρίξαμε την πρόταση να ανοίξει στη Βουλή ο φάκελος των ΜΜΕ και των δημοσκοπήσεων

Δήλωση του Γραμματέα του ΜέΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη
για την Εξεταστική Επιτροπή για ΜΜΕ και δημοσκοπήσεις

Γιατί στηρίξαμε την πρόταση να ανοίξει στη Βουλή ο φάκελος των ΜΜΕ και των δημοσκοπήσεων;

Επειδή είναι αστείο η Βουλή να συνεδριάζει δήθεν στο πλαίσιο της δημοκρατικής νομιμότητας όταν το τρίγωνο Μητσοτάκης ΑΕ-ΜΜΕ-Εταιρειών Δημοσκοπήσεων έχουν, στην πράξη, ακυρώσει κάθε πλαίσιο δημοκρατικής νομιμότητας

Το ΜέΡΑ25 είμαστε υπέρ της διερεύνησης από τη Βουλή κάθε μείζονος πολιτικού ζητήματος, εφόσον βέβαια η ποινική δίωξη πολιτικών προσώπων φύγει από τη Βουλή και ανατεθεί στο νέο Σώμα Δίωξης Πολιτικού & Μεγαλοεπιχειρηματικού Εγκλήματος. Καιρό τώρα απαιτούμε να ανοίξει ο Φάκελος των Μνημονίων, όπως παλαιότερα η Βουλή άνοιξε τον Φάκελο της Κύπρου. Ναι, λοιπόν, να ανοίξει κι Φάκελος των ΜΜΕξαπάτησης τα οποία, προφανώς, χρησιμοποιούν και στημένες δημοσκοπήσεις για να εξαπατούν.

Όμως, κι αυτό είναι ένα μεγάλο ΟΜΩΣ:

Η ρίζα του κακού είναι ότι το πολιτικό σύστημα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ έχει επιτρέψει στα αρπακτικά αυτής της χώρας να μονοπωλούν την ιδιοκτησία των ΜΜΕ. Στη φύση τους είναι να τα χρησιμοποιούν για να εξαπατούν τους πολίτες αποκρύπτοντας τα εγκλήματά τους εναντίον των πολιτών. Είναι σοφό να περιμένει κανείς να πληρώνουν για αντικειμενικές δημοσκοπήσεις; Όχι βέβαια.

Για να το πω ξεκάθαρα: Αν δεν κοινωνικοποιηθούν τα μέσα, αν δεν περάσει η ιδιοκτησία τους από την ολιγαρχία στον Δήμο, θα συνεχίσουν να εξαπατούν με πλαστές δημοσκοπήσεις – κάτι που καμία εξεταστική επιτροπή της Βουλής δεν μπορεί να διορθώσει.

Υπάρχει κι άλλο ένα ΟΜΩΣ που το ΜέΡΑ25 αναδεικνύουμε:

Οι δημοκράτες γενικότερα κι η Αριστερά πιο συγκεκριμένα δεν έχουμε κανένα λόγο να ασχολούμαστε με τις δημοσκοπήσεις – οι οποίες δεν μπορεί ποτέ να είναι αντικειμενικές.

Οι ερωτήσεις τους, οι επιλογές που θέτουν στους πολίτες, δεν είναι ποτέ ουδέτερες.

Ενισχύουν συστηματικά την κυρίαρχη ιδεολογία.

Αποσπούν τους πολίτες από τη δράση και την αυτοοργάνωση – μετατρέποντας την πολιτική σε πεδίο προβλέψεων – αντί για πεδίο δράσης.

Ενισχύουν την θέση των μέσων αποδυναμώνοντας τον Δήμο, τη δημοκρατία.

Για αυτό, κλείνοντας, ναι – να ανοίξει ο Φάκελος των ΜΜΕ στη Βουλή. Αλλά, για να λυθεί το πρόβλημα, για να υπάρξει ελπίδα δημοκρατικής ενημέρωσης, απαιτείται η κατάργηση του σημερινού ιδιοκτησιακού καθεστώτος των ΜΜΕ – κι η κοινωνικοποίησή τους. Το ΜέΡΑ25 έχει καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση για το πως θα γίνει αυτό. Μην περιμένετε όμως να ακούσετε για αυτήν στα ΜΜΕξ…

ΠΗΓΗ: https://primenews.press/2021/10/13/giatistirizoyme-tin-protasigia-ta-mme/

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση