ΑΣΟΕΕ: Αντιεξουσιαστές ανακατέλαβαν τα υπόγεια – Έχουν στήσει νέο ορμητήριο

Σχεδόν δύο χρόνια μετά την αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης τριών δωματίων, που τελούσαν υπό κατάληψη από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, στο υπόγειο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, οι ίδιοι χώροι βρίσκονται υπό κατάληψη και από εκεί προήλθαν, σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., οι δράστες της επίθεσης σε βάρος του 20χρονου φοιτητή, αλλά και της αποτρόπαιας διαπόμπευσης του πρύτανη Δημήτρη Μπουραντώνη.

Τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας που έχουν αναλάβει την έρευνα για την επίθεση σε βάρος του στελέχους της φοιτητικής παράταξης Πανελλήνια Ανεξάρτητη Κίνηση Σπουδαστών (ΠΑνΚΣ), Οδυσσέα Βλαχονικολού, λαμβάνουν καταθέσεις και συλλέγουν υλικό από κάμερες της περιοχής αναζητώντας τους τουλάχιστον τρεις δράστες.

Στους τρεις χώρους που αποτελούν την “έδρα” αντιεξουσιαστών με την ονομασία “Στέκι της ΑΣΟΕΕ”, υπάρχει καθημερινή παρουσία από τουλάχιστον 10-15 άτομα. Χθες το απόγευμα σε αυτούς τους χώρους εξελίχθηκε συνέλευση για δράσεις αλληλεγγύης προς τα φυλακισμένα μέλη του “Επαναστατικού Αγώνα”, Πόλα Ρούπα και Νίκου Μαζιώτη αλλά και του κατηγορούμενου για συμμετοχή στην “Επαναστατική Αυτοάμυνα”, Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη.

Σύμφωνα με τον 20χρονο φοιτητή, η επίθεση εναντίον του εξελίχθηκε λίγο μετά τις 17:00 το απόγευμα της Τρίτης, όταν εκείνος έβγαινε από την έξοδο της οδού Δεριγνύ.

Τότε, σύμφωνα με την καταγγελία του, τρία άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου επιτέθηκαν εναντίον του και άρχισαν να τον ξυλοφορτώνουν, με αφορμή ότι ήταν υποστηρικτής της θεσμοθέτησης της πανεπιστημιακής αστυνομίας και επεσήμαινε τα περιστατικά βίας στα ΑΕΙ.

Σύμφωνα με μια άλλη εκδοχή ο 20χρονος φοιτητής βρέθηκε στο υπόγειο του ΟΠΑ, όπου ομάδα αντιεξουσιαστών θεώρησε ύποπτη την παρουσία του στο χώρο και του επιτέθηκαν αρχικώς φραστικά και κατόπιν τον προπηλάκισαν.

Σημειώνεται ότι στις 10 Νοεμβρίου 2019 είχε εξελιχθεί αστυνομική επιχείρηση στο εσωτερικό του ΟΠΑ και συγκεκριμένα στα τρία δωμάτια του υπογείου, που τελούσαν υπό κατάληψη από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Αυτοί οι χώροι αποτελούσαν σύμφωνα με αξιωματικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής “ορμητήρια” για επεισόδια και επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών δυνάμεων και στους οποίους γίνονται προπαρασκευαστικές ενέργειες καθώς και αποθήκευση ή παρασκευή αντικειμένων και μηχανισμών που χρησιμοποιούνται στις επιθέσεις αυτές.

Στο εσωτερικό τους είχαν βρεθεί μεταξύ άλλων, κοντάρια, κράνη, γάντια, κουκούλες full face και ρούχα-υλικά αμφίεσης για κάλυψη χαρακτηριστικών καθώς και πυροσβεστήρες, διαρρηκτικά εργαλεία, φυλλάδια αναρχικού περιεχομένου και κομμάτια από μάρμαρα και πέτρες που χρησιμοποιούνταν σε επιθέσεις. Οι χώροι είχαν σφραγιστεί και αποδοθεί στις Αρχές του Οικονομικού Πανεπιστήμιου, αλλά πολύ γρήγορα είχαν ανακαταληφθεί.

ΠΗΓΗ: thetoc.gr

Αφήστε μια απάντηση