Πάτρα: Απειλεί με μηνύσεις ο Πρύτανης – 15.000 φοιτητές στριμώχνονται σε τρένα και λεωφορεία

Κάνει έκκληση και απειλεί με μηνύσεις

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο πρύτανης του πανεπιστημίου Πατρών, Χρήστος Μπούρας, μετά τις εικόνες συνωστισμού φοιτητών στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr , «η κατάσταση στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ και στα λεωφορεία πρέπει να βελτιωθεί. Πρέπει να πυκνώσουν κι άλλο τα δρομολόγια καθώς οι φοιτητές που έρχονται στο Πανεπιστήμιο είναι χιλιάδες. Η μαζικότητα είναι τεράστια. Πρόκειται για πάνω από 20.000 φοιτητές ενώ από αυτούς οι 15.000 κυκλοφορούν με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν βρίσκω σημείο επικοινωνίας ενώ έχω μιλήσει με το Αστικό ΚΤΕΛ προκειμένου να μπουν περισσότερα λεωφορεία. Πρέπει να γίνει κάτι περισσότερο από αυτό που γίνεται αυτή τη στιγμή. Αν δεν αλλάξει κάτι θα προχωρήσουμε σε μηνύσεις. Ωστόσο αναρωτιέμαι, είναι υπεύθυνο το πανεπιστήμιο για το συνωστισμό στα λεωφορεία; Δεν υπάρχουν αρχές σε αυτή την πόλη να ελέγξουν τι συμβαίνει;Το Πανεπιστήμιο διαμαρτύρεται και λέει ότι πρέπει να αυξηθούν τα δρομολόγια. Δεν αρκεί που εκφράζει μία αγωνία για τους φοιτητές μας; Θα ήθελα να ξέρω, οι αρμόδιοι δεν βλέπουν;

Οι φοιτητές δίνουν στην πόλη πάνω από 1.000.000 ευρώ την ημέρα ενώ το πανεπιστήμιο φέρνει στην περιοχή 65-70.000.000 το χρόνο. Πρέπει να το προστατεύσουμε και να αναλάβουμε όλοι μας τις ευθύνες μας. Μέσα στο Πανεπιστήμιο, αυτή τη στιγμή, υπάρχουν δυσκολίες και προβλήματα τα οποία θα λύνουμε. Αυτή τη στιγμή λειτουργούμε κάτω από μία ασφυκτική υπουργική απόφαση ενώ δεν υπάρχει πρόνοια για φοιτητές που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Προτείναμε κάποιο ποσοστό εξ αποστάσεως το οποίο δυστυχώς δεν έγινε δεκτό. Παρά τις δυσκολίες τα αμφιθέατρα έχουν γεμίσει, συνεχίζεται το δια ζώσης, με προβλήματα, αλλά ο τελικός απολογισμός θα είναι θετικός».

ΠΗΓΗ: thebest.gr

Αφήστε μια απάντηση