Προβληματισμός στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και στα ανώτατα κλιμάκια της Ελληνικής Αστυνομίας για τη… σιωπή μετά το γκρέμισμα του «τείχους» στο Πολυτεχνείο

Προβληματισμός επικρατεί στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αλλά και στα ανώτατα κλιμάκια της Ελληνικής Αστυνομίας αναφορικά με τη σιωπή των ακαδημαϊκών λειτουργών και των φοιτητών, μετά τη χθεσινή επιχείρηση στο ΕΜΠ.

Ο προβληματισμός γίνεται ακόμα πιο έντονος καθώς όπως λένε πηγές από την Κατεχάκη «το αυθαίρετο στέκι στη Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών (ΣΕΜΦΕ) του ΕΜΠ, δεν το εμπνεύστηκαν άγνωστοι. Και απ’ ότι φαίνεται οι άνθρωποι αυτοί απολαμβάνουν μια ιδιότυπη ασυλία».

Σύμφωνα με κύκλους από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη «τόσο κατά τη διαδικασία της καταγγελίας στο Αστυνομικό Τμήμα του Ζωγράφου από τον κοσμήτορα της Σχολής, όσο και μετά την κατεδάφιση και την απομάκρυνση των οικοδομικών υλικών, τα στόματα έμειναν κλειστά».
«Με αυτόν τον τρόπο» έλεγαν οι ίδιοι άνθρωποι από το υπουργείο και από την Αστυνομία «δεν είναι δυνατόν να καθαρίσεις τα πανεπιστήμια από παραβατικά στοιχεία και η ιστορία θα επαναλαμβάνεται…»

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος τοποθετήθηκε για το θέμα με ανάρτησή του στο twitter στην οποία αναφέρει τα εξής: «Τα πανεπιστήμια δεν μπορεί να είναι χώροι κατασκευής αυθαιρέτων, ούτε χώροι βίας. Οφείλουν να είναι κέντρα μόρφωσης, επικοινωνίας, ελευθερίας και επομένως χώροι ασφάλειας για τους φοιτητές, τους καθηγητές και το προσωπικό. Υπηρετούμε τη νομιμότητα και τα πραγματικά δικαιώματα των νέων».

Πηγή:  dikaiologitika.gr

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση