Παύλος Χρηστίδης: Μια υποψηφιότητα με πολύ ενδιαφέρον

«Να σαν να είναι… Πρωτοχρονιά και ανοιγοκλείνεις τα φώτα για τον νέο χρόνο. Ευχαριστείς τον χρόνο που έφυγε, τον θυμάσαι, αλλά κυριαρχούν οι προσδοκίες για αυτόν που έρχεται», λέει για την τακτική που θα ακολουθήσει. «Δεν θέλω να με ψηφίσουν επειδή είμαι νέος», αναφέρει…

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον εμφανίζει η υποψηφιότητα του Παύλου Χρηστίδη για την ηγεσία του Κινήματος – και όχι μόνο γιατί είναι ο νεαρότερος διεκδικητής της εξουσίας.

Ο έως τώρα εκπρόσωπος Τύπου, που κατέθεσε την παραίτησή του προκειμένου να είναι υποψήφιος, έχει αποδείξει, με μια πρωτοφανή (στη χώρα μας) ωριμότητα για την ηλικία του, πως δεν είναι τα αξιώματα το κύριο ζητούμενο για αυτόν. Αν ήταν, στις περασμένες κάλπες, κατά κοινή ομολογία, θα μπορούσε να εκλεγεί άνετα βουλευτής, αλλά και ευρωβουλευτής. Αντί αυτού, προτίμησε να διευκολύνει τη Φώφη Γεννηματά στους σχεδιασμούς της και τις ισορροπίες που ήθελε να πετύχει διαχειριζόμενη τις φιλοδοξίες κορυφαίων στελεχών, δίνοντας ως απλός στρατιώτης της μάχης της παράταξης.

Τώρα, κατεβαίνει υποψήφιος, με το σύνθημα «restart». «Ενώνουμε, ανανεώνουμε, δυναμώνουμε», συνηθίζει να αναφέρει, διευκρινίζοντας πως θα κινηθεί ενωτικά με όλους τους συνυποψηφίους του για την ηγεσία, πως η ανανέωση είναι ζωτικό θέμα για το ΚΙΝΑΛ και πως το κόμμα θα πρέπει να δυναμώσει, καθώς κανένας δεν είναι ικανοποιημένος με το 8,2% των περασμένων εκλογών.

«Δεν θέλω να με ψηφίσουν γιατί είμαι ο νέος», αναφέρει στις συνομιλίες του. «Ένα κόμμα όμως που δεν στηρίζεται στη νέα γενιά, είναι θνησιγενές».

Πώς εννοεί το restart; «Νέα αρχή, αλλά σε όλα τα επίπεδα», λέει χαρακτηριστικά σε όσους τον ρωτούν. Και όταν του ζητούν αναφέρει, απαντά με ένα πολύ γλαφυρό, αλλά και …γλυκό τρόπο: «Να σαν να είναι… Πρωτοχρονιά και ανοιγοκλείνεις τα φώτα για τον νέο χρόνο. Ευχαριστείς τον χρόνο που έφυγε, τον θυμάσαι, αλλά κυριαρχούν οι προσδοκίες για αυτόν που έρχεται».

Ένας λόγος, πάντως, που η στήλη στέκεται ειδικά στην υποψηφιότητα του Παύλου Χρηστίδη, πέραν των καθαρών πολιτικών του θέσεων, είναι το γεγονός ότι αυτή θα λειτουργήσει εκτονωτικά στο κλίμα πόλωσης που θα δημιουργηθεί κυρίως μεταξύ του Ανδρέα Λοβέρδου και του Γιώργου Παπανδρέου. Και αυτό είναι πολύ θετικό για τη δημιουργία κλίματος για ουσιαστική συζήτηση, αλλά και για να κρατηθεί στο τέλος η ενότητα της Χαριλάου Τρικούπη, χωρίς διαρροές.

ΥΓ: Μας έκανε επίσης εντύπωση ότι για τη συγκέντρωση των υπογραφών τηλεφωνούσε ο ίδιος στην πλειοψηφία των μελών και φίλων του ΚΙΝΑΛ, προκειμένου να υπογράψουν.

ΠΗΓΗ: https://www.ieidiseis.gr/paixnidia-eksousias/115159/paylos-xristidis-mia-ypopsifiotita-me-poly-endiaferon

Αφήστε μια απάντηση