«Μπάχαλο» Στα ΚΤΕΛ Με Ανεμβολίαστους Επιβάτες – Εκτός Ελέγχου Η Κατάσταση

Μαλλιά κουβάρια έγιναν οι επιβάτες λεωφορείου, που εκτελούσε το δρομολόγιο από Βόλο προς Αθήνα.

Κατά τη διάρκεια της επιβίβασης κάποιοι επιβάτες ήθελαν να ταξιδέψουν χωρίς, όμως, να διαθέτουν, τα απαραίτητα έγγραφα.

Η ένταση ξεκίνησε όταν μία γυναίκα βλέποντας ότι ο γιος της θα ταξίδευε στην Αθήνα με τέσσερις ανθρώπους, οι οποίοι δεν είχαν εκτυπωμένο rapid test, αλλά μία έγγραφη βεβαίωση από φαρμακείο, έκανε καταγγελία στην αστυνομία, η οποία σταμάτησε το λεωφορείο στην περιοχή του Αλμυρού για έλεγχο.

«Κάποια κυρία, απ’ ότι ενημερώθηκα άκουσε την κουβέντα που έγινε με το σεκιούριτι και τους αλλοδαπούς και αυτή πήρε τηλέφωνο την τροχαία και δημιουργήθηκε όλο το συμβάν» δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο πρόεδρος των υπεραστικών ΚΤΕΛ Μαγνησίας, Δημήτρης Κολινδρίνης.

Αυτό που ξεπερνάει, όμως, κάθε φαντασία είναι ο τρόπος που έχουν βρει από το ΚΤΕΛ Μαγνησίας για να ταξιδεύουν όσοι δεν έχουν ΑΜΚΑ.

«Μου είπαν ότι ήταν κάποιοι αλλοδαποί, οι οποίοι δεν είχαν rapid test, γιατί δεν έχουν ΑΜΚΑ. Και όταν δεν έχεις ΑΜΚΑ δεν μπορείς να κάνεις τεστ. Εμείς έχουμε εφαρμόσει μια διαδικασία, όταν δεν έχουν rapid test και δεν έχουν ΑΜΚΑ τους στέλνουμε σε ένα φαρμακείο εδώ κοντά , τους κάνει rapid test, τους δίνει μια βεβαίωση και επισυνάπτει πάνω και την απόδειξη πληρωμής και με αυτό τους βάζουμε στο λεωφορείο και ταξιδεύουν» είπε.

Εκτός ελέγχου η κατάσταση

Η κατάσταση, με τους ελέγχους στα ΚΤΕΛ, βρίσκεται εκτός ελέγχου. Σε πολλές περιπτώσεις, ο έλεγχος των πιστοποιητικών ξεκινάει και σταματάει στα εκδοτήρια εισιτηρίων.

«Όταν έρχονται για να βγάλουν εισιτήρια ελέγχουμε το rapid test ή το χαρτί εμβολιασμού, που έχουνε, και ύστερα τους κόβουμε το εισιτήριο με το όνομά τους πάνω κανονικά», λέει ο Γιώργος Κυπριανός, υπάλληλος στα ΚΤΕΛ.

Σύμφωνα με τους υπαλλήλους εδώ στα ΚΤΕΛ του Κηφισού , ο έλεγχος των πιστοποιητικών του εμβολιασμού γίνεται μόνο στα ταμεία, δεν γίνεται στα λεωφορεία, κάτι το οποίο το επιβεβαίωσαν και αρκετοί επιβάτες.

Επιβάτες του υπεραστικού ΚΤΕΛ Αχαϊας δηλώνουν ότι σχεδόν ποτέ δεν τους έχει ζητηθεί το πιστοποιητικό εμβολιασμού πριν επιβιβαστούν στο λεωφορείο.

«Η ίδια η ΚΥΑ μέσα μιλάει για επίσημες ελεγκτικές αρχές, οι οποίες αρχές είναι ο ΣΕΠΕ, η Ανεξάρτητη Αρχή Διαφάνειας. η αστυνομία και η Πολιτική Προστασία, δεν είμαστε εμείς» δηλώνει ο πρόεδρος της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Υπεραστικών Συγκοινωνιών, Σοφοκλής Φάτσιος.

ΠΗΓΗ: in.gr

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση