Πυρί, Θηβών: Έκλεβαν φωτοβολταϊκά πάρκα- Συνελήφθησαν 12 Ρομά από τον καταυλισμό

Σε αστυνομική επιχείρηση στον καταυλισμό των Ρομά για την αντιμετώπιση κλοπών σε φωτοβολταϊκά πάρκα της Βοιωτίας, συνελήφθησαν 12 Ρομά, μέλη τριών συμμοριών

Ειχαν διαπράξει 18κλοπες και πέντε αποπειρών κλοπής σε φωτοβολταϊκά πάρκα της Θήβας και της Λιβαδειάς, με την αξία των αφαιρεθέντων καλωδίων και το κόστος των ζημιών που προκάλεσαν οι Ρομά μέλη των συμμοριών, να υπερβαίνει τις €100.000.

Από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Βοιωτίας, πραγματοποιήθηκε (21/10), εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση στον καταυλισμό των Ρομά στο Πυρί Θηβών, για την αντιμετώπιση του κλοπών σε φωτοβολταϊκά πάρκα περιοχών της Βοιωτίας,

Στο σύνολό τους οι 71 Ρομα διαβιούντες στον καταυλισμό Πυρί ελέγχθηκαν και ερευνήθηκαν 18 παραπήγματα ενώ προσήχθησαν 20 Ρομα εκ των οποίων 12συνελφθησαν, ενώ για ένα ακόμα Ρομά διακριβώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε Ένταλμα σύλληψης της Ανακρίτριας Θηβών για ληστεία, διακεκριμένες κλοπές και κλοπή. Επίσης ελέγχθηκαν επτά οχήματα εκ των οποίων κατασχέθηκαν δύο οχήματα τα οποία χρησιμοποιούσαν, κατά περίπτωση, οι συμμορίες, εκ των οποίων το ένα έμφορτο με μεταλλικά αντικείμενα από κλοπές που είχαν διαπράξει. Ενώ είχε κατασχεθεί (02/10) σε περιοχή της Θήβας, οχημα Ρομά μέλους της πρώτης συμμορίας για το οποίο υπήρχαν αναφορές ως εμπλεκόμενο σε κλοπές από φωτοβολταϊκά πάρκα της Λιβαδειάς .

Οπως διακριβώθηκε, τα μέλη των τριών συμμοριών λειτουργούσαν με πανομοιότυπο τρόπο δράσης. Βραδινές ή πρώτες πρωινές ώρες, με οχήματα τα οποία είχαν στην κατοχή τους, απέκοπταν τις συρμάτινες περιφράξεις, εισέρχονταν και αφαιρούσαν καλώδια από το εσωτερικό των φωτοβολταϊκών πάρκων.

Η πρώτη συμμορία αποτελούνταν από επτά Ρομά, εκ των οποίων έξι άνδρες και μία γυναίκα. Όπως προέκυψε από (10/09) έως (01/10), διέπραξαν οκτώ κλοπές και μίας απόπειρας κλοπής, σε φωτοβολταϊκά πάρκα της Λιβαδειάς.

Από τη δεύτερη συμμορία των Ρομά, συνελήφθησαν δύο από τα τρία μέλη της, ενώ ο συνεργός τους έχει ταυτοποιηθεί και αναζητείται για να συλληφθεί. Οι Ρομά (από 11/09) έως (06/10), ενέχονται στη διάπραξη τεσσάρων κλοπών και σε τρείς απόπειρες κλοπής σε φωτοβολταϊκά πάρκα, καθώς και μίας κλοπής από εργοτάξιο εταιρείας, της Θήβας.

Δύο Ρομά συνέθεταν την συμμορία της τρίτης συμμορίας, οι οποίοι συνελήφθησαν ενώ διερευνώνται τα στοιχεία ταυτότητας δύο συνεργών τους. Τα μέλη αυτής της συμμορίας (απο 11/09 έως 25/09), είχαν διαπράξει έξι κλοπές και μίας απόπειρα κλοπής σε φωτοβολταϊκά πάρκα, της Θήβας.

Τα Ρομα μέλη των συμμοριών, κατά περίπτωση, από την παράνομη δράσης τους, είχαν αφαιρέσει χιλιάδες μέτρα καλωδίων, μπαταρίες από μηχανήματα έργων, φωτιστικούς προβολείς, 3,3 κιλά χάλυβα, καταγραφικά μηχανήματα και άλλα αντικείμενα τα οποία μεταπωλούσαν και αποκόμιζαν παράνομο οικονομικό όφελος. Από τη έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, προέκυψε επίσης ότι τα μέλη της πρωτης συμμορίας διοχέτευαν προς πώληση τα κλοπιμαία σε επιχείρηση ανακύκλωσης μετάλλων, περιοχής της Βοιωτίας, ο ιδιοκτήτης της οποίας κατηγορείται για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί των Τμημάτων Ασφαλείας Θηβών και Λιβαδειάς, του Αστυνομικού Τμήματος Θηβών, Διμοιριών Υποστήριξης των Διευθύνσεων Αστυνομίας Βοιωτίας, Ευβοίας και Φθιώτιδας, καθώς και Ο.Π.Κ.Ε. της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας, των Τμημάτων Ασφαλείας Λιβαδειάς, Θηβών, Άμφισσας – Δελφών, Χαλκίδας και του Αστυνομικού Τμήματος Αλιβερίου.

Οι συλληφθέντες Ρομα, με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, οδηγούνται στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

ΠΗΓΗ: https://www.nantiareport.gr/pyri-thivon-eklevan-fotovoltaika-parka-synelifthisan-12-roma-apo-ton-kataylismo/

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση