Λινού: Με 4 εκατ. ανεμβολίαστους, είναι σαν να είμαστε στην αρχή της πανδημίας

Η καθηγήτρια επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού, μίλησε για το 4ο κύμα της πανδημίας, τους ανεμβολίαστους και τα μέτρα που πρέπει να συνεχίζουν να τηρούν όλοι.

Σύμφωνα με την καθηγήτρια επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, η Ελλάδα είναι λες και βρίσκεται ξανά στην αρχή της πανδημίας, με το κατά 20% πιο μεταδοτικό από το αρχικό στέλεχος του κορονοϊού, Δέλτα+ αλλά και τα εκατομμύρια των μη εμβολιασμένων.

Παράλληλα, σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή η Ελλάδα έχει χωριστεί σε δύο πληθυσμούς, τους εμβολιασμένους και τους ανεμβολίαστους: «Ευτυχώς οι ανεμβολίαστοι είναι κατά μέσο όρο νεότεροι αλλά έχουμε και κάποιους ηλικιωμένους» ανέφερε η κυρία Λινού.

«Με 4 εκατ. τουλάχιστον ανεμβολίαστους και ένα στέλεχος το οποίο είναι περίπου 2,5 φορές πιο μεταδοτικό από το πρώτο με το οποίο ξεκινήσαμε, είναι σαν να είμαστε στην αρχή της πανδημίας από πλευράς κινδύνου», τόνισε μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Σε ό,τι αφορά τις παρελάσεις, η καθηγήτρια επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, απάντησε ξεκάθαρα πως: «ελεύθερα δεν μπορούν να γίνουν» καθώς το ζήτημα είναι με τον συνωστισμό που θα δημιουργηθεί από τους ανθρώπους που θα τις παρακολουθούν, ενώ θα πρέπει να υπάρχουν αποστάσεις σε όσους παρελαύνουν και να τους επιβληθεί να φορέσουν μάσκα.

ΠΗΓΗ: https://www.newsbomb.gr/ellada/video/1245462/linoy-me-4-ekat-anemvoliastoys-einai-san-na-eimaste-stin-arxi-tis-pandimias-vid

Αφήστε μια απάντηση