Νίκος Ανδρουλάκης το μέλλον της Δημοκρατικής Παράταξης.

Νίκος Ανδρουλάκης το μέλλον της Δημοκρατικής Παράταξης.
*των Χρήστου Δημτσιουδή, Μάριου Χατζηαθανασιού, Παναγιώτη Παπανδρέου

Η επικείμενη εκλογή ηγεσίας στο κίνημα Αλλαγής, οφείλει να σηματοδοτήσει την Προοδευτική Αλλαγή που έχει ανάγκη η χωρά, την ανανέωση και την επάνοδο της μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης όπως αυτή εκφράστηκε διαχρονικά μέσα από το ΠΑΣΟΚ, την αναγέννηση της νέας και σύγχρονης Κεντροαριστεράς που θα αποτελέσει κύριο πόλο έκφρασης των προοδευτικών πολίτων, των εργαζόμενων, των νεών εκφραζόμενη μέσα από τις ιδέες της Ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας.

Η ερχόμενή εκλογική διαδικασία είναι ίσως η τελευταία ευκαιρία του Πολιτικού μας χώρου για ουσιαστική αναμόρφωση σε όλα τα επίπεδα ώστε να μπορέσουμε να γίνουμε και πάλι θελκτικοί προς την Ελληνική Κοινωνία που δοκιμάστηκε την τελευταία δεκαετία γυρίζοντας την πλάτη στην Παράταξη μας η οποία κουβάλησε δυσανάλογα το βάρος της κρίσης και του λαϊκισμού εις βάρος της από όλες τις αντίπαλες πολίτικες δυνάμεις. Ένα τέτοιο εγχείρημα είναι ασφαλώς δύσκολο και θα χρειαστεί χρόνο, δεν είναι όμως ακατόρθωτο.

Το ΚΙΝΑΛ μπορεί στις 5 & 12 Δεκέμβριου να επανασυνδεθεί με το κόσμο του, προϋπόθεση για να πραγματοποιηθεί αυτό είναι η μεγάλη συμμετοχή στις εκλογές μας. Μέσα από τίς Δημοκρατικές Διαδικασίες και την μαζική συμμετοχή των πολίτων να δημιουργηθεί το πολιτικό γεγονός εκείνο το οποίο θα αναδείξει μία Ισχυρή Ηγεσία που θα οδηγήσει το Νέο ΠΑΣΟΚ και τις Κεντροαριστερές Δυνάμεις σε μία καινούργια δυναμική και αμφίδρομή σχέση της Παράταξης με τους πολίτες που θα οδηγήσει στον επαναπατρισμό όλων εκείνων των κοινωνικών, πολιτικών, συνδικαλιστικών και ευρύτερων συλλογικών δυνάμεων που βλέπουν με προβληματισμό τις εσωτερικές μας διεργασίες όλα αυτά τα χρόνια.

Η αντιμετώπιση των μεγάλων πολιτικών και κοινωνικών διακυβεύματων με τα οποία θα βρεθούμε αντιμέτωποι στο άμεσο μέλλον απαιτεί την στράτευση, την ενότητα όλων εκείνων των δυνάμεων που απαιτούν μια σύγχρονη, ανανεωμένη και δυναμική ηγεσία που θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για μία πλειοψηφική προοδευτική πρόταση έτσι ώστε να γίνει και πάλι το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κυρίαρχη πολιτική δύναμη. Ανεπιφύλακτα, θεωρούμε ότι Νίκος Ανδρουλάκης ως εκφραστής των ιδεών της Ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας, συγκεντρώνει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που θα οδηγήσουν στην αναγέννηση της Παράταξης και η στήριξη μας είναι δεδομένη καθώς υπάρχει ευρύτερη αποδοχή της νεολαίας και του φοιτητικού κινήματος στο πρόσωπο του.

Με όρους πολίτικους, ο Νίκος Ανδρουλάκης μπορεί να εκφράσει με τις σταθερές του τοποθετήσεις στο Ευρωκοινοβούλιο υπερασπιζόμενος τα Εθνικά μας θέματα μια σύγχρονη Πατριωτική πρόταση η οποία θα επαναπατρίσει πολλούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ . Η δημιουργία του rescue του προγράμματος πολιτικής προστασίας της ΕΕ του οποίου ήταν Εισηγητής αλλά και η δράση του σε διάφορα αλλά ζητήματα και η συνολική πολιτική και διεθνή εμπειρία που αποκόμισε από την θητεία του στο Ευρωκοινοβούλιο του δίνουν την δυνατότητα να έχει μια ολοκληρωμένη θέση – πρόταση σχετικά με την πολιτική προστασία αλλά και στην υιοθέτηση μιας ολοκληρωμένης πράσινης οικολογικής ατζέντας ενάντια στους υπαρκτούς κίνδυνους που φέρνει η κλιματική αλλαγή.

Eπιπροσθέτως, η βαθιά γνώση του για την αξιοποίηση των Ευρωπαϊκών Πόρων , του Ταμείου ανάκαμψης και των υπόλοιπων χρηματοδοτικών εργαλείων μπορεί να δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο στρατηγικό προοδευτικό σχέδιο για την αυτονομία της οικονομίας και την αναβάθμιση του συστήματος Υγείας σε όλες τις βαθμίδες καθώς και τον εκσυγχρονισμό του πλαισίου στα ζητήματα της Παιδείας.

Με όρους οργανωτικούς, ο Νίκος Ανδρουλάκης εργάζεται συστηματικά και αταλάντευτα για την ενότητα της Παράταξης την Καθολική ανανέωση τους πολιτικού της δυναμικού καθώς και τις Δημοκρατικές Διαδικασίες με την συμμέτοχη όλων στα συλλογικά κομματικά μας όργανα χωρίς αποκλεισμούς με σκοπό την διαμόρφωση πολίτικών θέσεων τόσο σε κεντρικό όσο και τοπικό επίπεδο. Η ψύχραιμη στάση του όλον αυτό τον καιρό μετά τις εσωκομματικές εκλογές του 2017 αποτελεί εγγύηση.

Με όρους κοινωνικούς, η ηγετική φυσιογνωμία του Νίκου Ανδρουλάκη η αναγνώριση και η ευρεία αποδοχή του στη νέα γενιά της Παράταξης αλλά και όχι μόνο, η εμπιστοσύνη η οποία εμπνέει στο σύνολο του Ελληνικού λαού, η φερεγγυότητα του για την αυτόνομη πολιτική πορεία της Παράταξης μακριά από τον συντηρητισμό της ΝΔ και το Λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ για την δημιουργία σύγχρονη πολιτικής προοδευτικής πρότασης, θα φέρει ξανά κοντά μας την νέα γενιά και όλους εκείνους που απογοητεύσαμε τα τελευταία δέκα και πλέον χρόνια.

Στις 5 & 12 Δεκεμβρίου θα είμαστε #MAZI με τον ΝΙΚΟ να δώσουμε την μάχη για να ξανακάνουμε το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ πλειοψηφικό προοδευτικό ρεύμα. Να αισθανθεί η νέα γενιά και ολόκληρη η Κοινωνία ότι οι εκλογές δεν αφορούν κάποιους απρόσωπους κομματικούς μηχανισμούς, αλλά ότι ο αγώνας μας αγκαλιάζει κάθε της αγωνία».

 

Δημτσιούδης Χρήστος
Τεώς, Γραμματέας Νεολαίας ΠΑΣΟΚ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Πρ Αν Γραμματέας ΠΑΣΠ ΤΕΙ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Χατζηαθανασίου Μάριος
Πρ.Γραμματέας ΠΑΣΠ ΤΕΙ ΠΕΛ/ΝΗΣΟΥ

Παπανδρέου Παναγιώτης
Πρ. Πρόεδρος Φοιτητικού Συλλόγου ΣΔΟ ΤΕΙ ΠΕΛ/ΝΗΣΟΥ

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Leave a Reply