Εσωτερικές Υποθέσεις: Χειροπέδες σε ανθυπασπιστή του Λιμενικού

Ένας 45χρονος ανθυπασπιστής του Λιμενικού Σώματος κι ένας 36χρονος πολίτης συνελήφθησαν από τις Εσωτερικές Υποθέσεις, κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της παράβασης καθήκοντος, της ψευδούς βεβαίωσης και παράβασης της νομοθεσίας για τα όπλα.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2021, μετά από ανώνυμη επιστολή που έφτασε στην υπηρεσία και έφερε υπογραφή «αγανακτισμένος πολίτης». Όπως προέκυψε, οι εμπλεκόμενοι λάμβαναν χρηματικά ποσά που ξεκινούσαν από 150 κι έφταναν μέχρι 5.000 ευρώ, προκειμένου να εγγράφουν στα βιβλία Λιμενικού Τμήματος σκάφη και μηχανές και να εκδίδονται άδειες εκτέλεσης πλόων χωρίς τα προβλεπόμενα ή με πλαστά δικαιολογητικά.

Η ανακοίνωση της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων

Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας συνελήφθησαν Λιμενικός και ιδιώτης για τα κατά περίπτωση αδικήματα της παράβασης καθήκοντος, της ψευδούς βεβαίωσης και παράβασης της νομοθεσίας για τα όπλα.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας, προέκυψαν και αξιοποιήθηκαν ερευνητικά δεδομένα, σύμφωνα με τα οποία οι συλληφθέντες, καθώς και ένα ακόμη άτομο, το οποίο αναζητείται, εμπλέκονται σε υπόθεση έκδοσης άδειας εκτέλεσης πλόων, χωρίς τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά.

Στις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, και κατασχέθηκαν:

  • 14 σφραγίδες με επωνυμίες επιχειρήσεων εμπορίας εξωλέμβιων μηχανών και ναυτιλιακών ειδών,
  • μπλοκ τιμολογίων με εγγραφές σκαφών και μηχανών,
  • κενά φωτοαντίγραφα βεβαιώσεων συνεχόμενης αποδιδόμενης ισχύος μηχανών,
  • κενές βεβαιώσεις ναυπηγών,
  • κενές δηλώσεις συμμόρφωσης σκαφών αναψυχής,
  • φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής,
  • φωτοτυπία άδειας εκτέλεσης πλοών σκάφους κ.λπ. δικαιολογητικά,
  • πρωτότυπη άδεια εκτέλεσης πλοών σκάφους κ.λπ. δικαιολογητικά,
  • πιστόλι αερίου – κρότου, γεμιστήρα και αβολίδωτο φυσίγγιο.

Επίσης σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε δύο Λιμενικά Τμήματα λήφθηκαν φωτοαντίγραφα πιστοποιητικών από (57) φακέλους λεμβολογίων και μικρών σκαφών, για περαιτέρω έλεγχο. Το κατασχεθέν όπλο απεστάλη για εργαστηριακή εξέταση στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

ΠΗΓΗ: https://www.katechaki.gr/esoterikes-ypotheseis-cheiropedes-se-anthypaspisti-limenikoy/

Αφήστε μια απάντηση