Βόλος: Κατέρρευσε ο δικηγόρος μπροστά στους αστυνομικούς – Ένα φλιτζάνι τσάι πρόδωσε τον δολοφόνο

Μία από τις δυσκολότερες καταστάσεις που έχουν διαχειριστεί ποτέ στην υπηρεσιακή τους πορεία αντιμετώπισαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Βόλου, που κλήθηκαν να ενημερώσουν τον δικηγόρο, Γιάννη Μηλίνη, για τη δραματική τροπή που πήρε η έρευνα για το παρελθόν του 39χρονου που συνελήφθη για τη δολοφονία της 75χρονης νονάς του στη Νέα Ιωνία Βόλου.

Οι αστυνομικοί έπρεπε να πληροφορήσουν τον δικηγόρο ότι ο 39χρονος που εκπροσωπούσε για τη δολοφονία της 75χρονης είναι ο δράστης της δολοφονίας της 69χρονης μητέρας του που είχε λάβει χώρα τον Αύγουστο του 2009 μέσα στο σπίτι της στο Βόλο. Στο άκουσμα των εξελίξεων ο Γιάννης Μηλίνης κατέρρευσε μπροστά στους αστυνομικούς. Δε μπορούσε να πιστέψει ότι ο άγνωστος που μαχαίρωσε με 20 μαχαιριές τη μητέρα του και αναζητούνταν επί 12 χρόνια είναι ο 39χρονος που τον θεωρούσε φίλο του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, οι άντρες της Ασφάλειας είχαν καλέσει ξανά τον δικηγόρο για να συζητήσουν, πριν ακόμα ταυτοποιήσουν τον 39χρονο για τη δολοφονία του 2009. Τον ρώτησαν για τη σχέση που είχε με τον δράστη, με τον δικηγόρο να απαντά στους αστυνομικούς ότι τον γνωρίζει από τότε που ήταν παιδιά και τον εκπροσωπεί επί χρόνια στις ποινικές του υποθέσεις.

Τα κοινά σημεία της δολοφονίας της 75χρονης με τη δολοφονία της 69χρονης το 2009 μπήκαν από την πρώτη στιγμή στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. Οι αστυνομικοί προσπαθούσαν να χειριστούν το θέμα με λεπτούς χειρισμούς, γνωρίζοντας πόσο ευαίσθητη είναι η υπόθεση, λόγω του γεγονότος ότι το θύμα ήταν η μητέρα του συνηγόρου του 39χρονου.

Οι άντρες της Ασφάλειας Βόλου γνώριζαν ότι ο άντρας που δολοφόνησε πριν από 12 χρόνια την 69χρονη προέρχεται από το περιβάλλον της. Και αυτό διότι, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές στο Newsbomb.gr, στον τόπο του εγκλήματος βρέθηκε ένα φλιτζάνι με τσάι, το οποίο είχε φτιάξει το θύμα στον δράστη. Το στοιχείο αυτό, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η πόρτα του διαμερίσματος δεν ήταν παραβιασμένη, έκανε τους αστυνομικούς να είναι σχεδόν βέβαιοι ότι η 69χρονη όχι μόνο άνοιξε την πόρτα στο δολοφόνο αλλά έκατσε μαζί του στην κουζίνα για αρκετή ώρα.

Ο 39χρονος δολοφόνησε τη γυναίκα με 20 μαχαιριές. Αυτό που τον πρόδωσε ήταν το dna που βρέθηκε τότε στα νύχια της ηλικιωμένης. Οι Αρχές δεν είχαν γενετικό υλικό του δράστη, μέχρι που συνελήφθη για τη δολοφονία της 75χρονης νονάς του. Τότε ήταν που ανασύρθηκε ο φάκελος της υπόθεσης και οι αστυνομικοί άρχισαν να αναζητούν ομοιότητες με την υπόθεση του 2009.

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. αποκαλύπτουν ότι οι δύο υποθέσεις είχαν πολλά κοινά σημεία: Ο δράστης τραυμάτισε τα θύματά του με μανία χρησιμοποιώντας μαχαίρι (στην υπόθεση του 2009 με 20 μαχαιριές και στην υπόθεση του 2021 με 40). Επίσης, και στις δύο περιπτώσεις γνώριζε προσωπικά τα θύματα από τα οποία ζητούσε πιεστικά χρήματα.

Τα αποδεικτικά στοιχεία που «έδεσαν» τις δύο υποθέσεις ήρθαν από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών που ταυτοποίησε το γενετικό υλικό από τα νύχια της 69χρονης με το dna του δράστη της δολοφονίας της 75χρονης. Ο 39χρονος ζητούσε χρήματα από την 69χρονη, μητέρα του δικηγόρου. Κίνητρο της δολοφονίας ήταν η ληστεία, καθώς ο δράστης αφαίρεσε μετρητά και κάποια αντικείμενα αξίας. Η 69χρονη και ο σύζυγός της γνωρίζονταν με τον 39χρονο, καθώς το σπίτι τους βρισκόταν δίπλα από το σπίτι της γιαγιάς του δράστη.

Από μικρά παιδιά γνωρίζονταν ο 39χρονος και με τον δικηγόρο του, ο οποίος τον εκπροσωπούσε επί χρόνια σε μία σειρά από ποινικές υποθέσεις. Αστυνομικές πηγές σημειώνουν ότι η τραγική ειρωνεία είναι ότι ο δικηγόρος θα τον εκπροσωπούσε σε δικαστήριο που είχε οριστεί για την ερχόμενη Τετάρτη και αφορούσε σοβαρή ποινική υπόθεση για αδικήματα που είχε διαπράξει ο 39χρονος στο παρελθόν.

Επίσης, συγγενείς του δράστη νοίκιαζαν σπίτι από τον παππού και τη γιαγιά του δικηγόρου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δικηγόρος ήταν αυτός που είχε βρει νεκρή την 69χρονη μητέρα του μέσα σε μία λίμνη αίματος στο σπίτι της.

Πηγή:

https://www.newsbomb.gr/ellada/astynomiko-reportaz/story/1253676/volos-katerreyse-o-dikigoros-mprosta-stoys-astynomikoys-ena-flitzani-tsai-prodose-ton-dolofono

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Leave a Reply