Μπιλ Γκέιτς: «Οι θάνατοι από κορωνοϊό μπορεί να πέσουν στα επίπεδα της γρίπης μέχρι τα μέσα του 2022»

Οι θάνατοι από κορωνοϊό και τα ποσοστά νέων κρουσμάτων μπορεί να πέσουν κάτω από τα επίπεδα της εποχικής γρίπης μέχρι τα μέσα του επόμενου έτους, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα εμφανιστούν στο μεταξύ νέες επικίνδυνες παραλλαγές, λέει ο Μπιλ Γκέιτς.

Μιλώντας σε φόρουμ του Bloomberg στη Σιγκαπούρη, o δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Microsoft επεσήμανε ότι με την αύξηση του ποσοστού φυσικής ανοσίας μετά την ανάρρωση από Covid-19 και της ανοσίας από τα εμβόλια, αλλά και με τις νέες θεραπείες της νόσου με τη μορφή χαπιών «το ποσοστό θνησιμότητας και το ποσοστό ασθενειών θα πρέπει να μειωθούν δραματικά».

Όπως επεσήμανε ο Γκέιτς, τα προβλήματα στις εμβολιαστικές εκστρατείες ανά την υφήλιο θα περιοριστούν το επόμενο έτος. «Τα εμβόλια είναι πολύ καλά νέα και οι περιορισμοί στη διάθεσή τους θα αρθούν σε μεγάλο βαθμό από τα μέσα του επόμενου έτους, και έτσι τα μόνα προβλήματα θα είναι η υλικοτεχνική υποστήριξη στη διανομή και η ζήτηση», είπε ο Γκέιτς, σημειώνοντας ότι δεν είναι σαφές σε πολλές χώρες, ειδικά εκείνες της υποσαχάριας Αφρικής, πόση θα είναι η ζήτηση. Πρόσθεσε δε ότι οι κυβερνήσεις ανά την υφήλιο θα πρέπει να συνεργαστούν και για την εξάλειψη της γρίπης, αλλά και για να περιορίσουν τις απειλές μελλοντικών πανδημιών.

ΠΗΓΗ: https://www.real.gr/kosmos/arthro/koronoios_to_30_ton_ygeionomikon_stis_ipa_paramenoun_anemboliastoi_ti_deixnoun_stoixeia_tou_cdc-786442/

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Leave a Reply