Αυστρία: Σε καθολικό lockdown η χώρα – Υποχρεωτικός εμβολιασμός για όλους από τον Φεβρουάριο

Η Αυστρία γίνεται η πρώτη χώρα της δυτικής Ευρώπης στην οποία επιβάλλεται καθολικό lockdown.

Σε καθολικό lockdown τόσο για τους εμβολιασμένους όσο και τους μη εμβολιασμένους μπαίνει η Aυστρία όπως όπως ανακοίνωσε ο καγκελάριος της χώρας.

Σύμφωνα με τον ίδιο το lockdown θα έχει διάρκεια αρχικά για 10 ημέρες προσθέτοντας ότι στη χειρότερη περίπτωση τα περιοριστικά μέτρα θα έχουν ισχύ για 20 ημέρες.

Παράλληλα ο Αυστριακός καγκελάριος ανακοίνωσε ότι από την 1η Φεβρουαρίου ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού θα γίνει υποχρεωτικός για όλους.

Όπως διευκρίνισε ο καγκελάριος Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ σε συνέντευξη τύπου οι μαθητές και οι σπουδαστές θα επιστρέψουν σε καθεστώς τηλεκπαίδευσης, τα εστιατόρια θα κλείσουν και θα ακυρωθούν όλες οι προγραμματισμένες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

«Δεν θέλουμε ένα πέμπτο κύμα κορονοϊού» τόνισε ο κ. Σάλενμπεργκ ανακοινώνοντας το lockdown.

Υπενθυμίζεται ότι η Αυστρία ήταν από τις πρώτες ευρωπαϊκές χώρες, μαζί με τη Γερμανία και τη Σλοβακία που είχαν ανακοινώσει μέτρα για τον κορονοϊό ενόψει Χριστουγέννων.

Σημειώνεται, επίσης, ότι το 66% του πληθυσμού στην Αυστρία είναι πλήρως εμβολιασμένος, ένα ποσοστό από τα χαμηλότερα στην Ευρώπη.

ΠΗΓΗ: https://www.newsbomb.gr/kosmos/story/1254915/aystria-se-katholiko-lockdown-i-xora-ypoxreotikos-emvoliasmos-gia-oloys-apo-ton-fevroyario

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Leave a Reply