Ο Σπ. Λιβανός ενέκρινε βιολογικό πρόγραμμα καταπολέμησης παρασίτου που πλήττει τα εσπεριδοειδή

Στην έγκριση ειδικού ερευνητικού προγράμματος για την καταπολέμηση του επιβλαβούς οργανισμού καραντίνας Aleurocanthus spiniferus (μαύρου ακανθώδη αλευρώδη των εσπεριδοειδών) με την χρήση βιολογικών μεθόδων, προχώρησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιος Λιβανός, ανταποκρινόμενος στην επιτακτική ανάγκη επίλυσης ενός μείζονος προβλήματος που απασχολεί μεγάλη μερίδα παραγωγών της χώρας μας.

Το πρόγραμμα θα είναι τριετούς διάρκειας  και ως σκοπό έχει να προστατευθούν οι καλλιέργειες εσπεριδοειδών, αμπέλου, μηλοειδών της χώρας από τον συγκεκριμένο επιβλαβή οργανισμό, ο οποίος δεν μπορεί να καταπολεμηθεί με άλλα μέσα.

Αρμόδια αρχή για την παρακολούθηση και τον έλεγχο υλοποίησης του προγράμματος ορίσθηκε με την ίδια απόφαση η Διεύθυνση Προστασίας Φυτικής Παραγωγής της Γενικής Διεύθυνσης Γεωργίας του ΥπΑΑΤ. Επίσης αρμόδια αρχή για την εφαρμογή του προγράμματος καταπολέμησης του επιβλαβούς οργανισμού Aleurocanthus spiniferus με τη χρήση παρασιτοειδών εντόμων, ορίζεται το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο.

Για την υλοποίηση του ερευνητικού προγράμματος θα συναφθεί σύμβαση μεταξύ του ΥπΑΑΤ και του Μπενακείου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου.

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση